Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Marvin Musquin petad till Lag-VM

Nu börjar land efter land att presentera sina lag till årets Motocross of Nations i Amerikanska Red Bud som går av stapeln första helgen i Oktober.

Vi kunde tidigare presentera det Belgiska teamet med Clement Desalle, Jago Geerts och Jeremy van Horebeek. Ett bra lag på pappret och som jag anser har en god chans till pallplats.

Marvin Musquin - Foto: KTM Racing - Simon Cudby

Under onsdagskvällen släppte även de regerande mästarna de senaste fyra åren, Team Frankrike, sitt lag inför Red Bud.

Personligen trodde jag att det var solklart att man skulle plocka ut Marvin Musquin, nu när det gick på ”hemmaplan”. Men icke sa nicke, han blev petad även denna gång. Tidigare gånger möjligtvis p.g.a. skador men denna gång kan man undra varför?

Istället står det klart att man står redo med trion Gautier Paulin i MXGP, Dylan Ferrandis i MX2 och Romain Febvre i Open klassen. Personligen hade jag bytt ut Febvre mot Musquin och jag hade satt Frankrike som högsta favorit.

Gautier Paulin och Marvin Musquin när dom segrade tillsammans på hemmaplan 2015 - Foto: Niklas Svensson

Men… Frankrike har som sagt vunnit de senaste fyra Lag-VM i Lettland 2014, på hemmaplan i Erneé 2015, Italienska Maggiora 2016 och senast i Matterley Basin i England 2017. Marvin var dock med på hemmaplan i Frankrike när dom segrade inför 80.000 åskådare, men enligt mig borde han varit med även till detta år. Marvin ligger tvåa i utomhus serien, endast 15 poäng bakom Eli Tomac.

Men vi kanske trots allt står där i Red Bud, med Frankrike som segrare för femte året. Dom har som sagt bevisat att dom är att räkna med de senaste fyra åren och tre utav dom utan Musquin med i laget. Men kan ändå tycka det är märkligt att peta honom…

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (22)

Aaa

Satan vad coolt nu vart jag riktigt sugen på att åka dit

Erik

https://racerxonline.com/2018/08/11/pastrana-sipes-ronnie-mac-to-ride-for-puerto-rico-at-mxon

Gringo

Slovenien hoppar också av.

Tobias

Troligen har ledningen i förbundet gjort bedömningen kostnaderna blir för stora och valt en annan förare. Kompetensen att ta ut ett lag finns sedan tidigare så någon anledning att han inte är med beror inte på meriterna ? Såg även Danmark backar detta år och både Schweich och Irland har problem få ihop ekonomin trots bra förare.

J

Roger Jo du har säkert helt rätt. Men det konstiga är ju att Jaques Bolle va ju över och pratade med MM när nationals kördes i just Redbud och sedan dissa honom. Liksom varför???

Roger Persson

Jag vet anledningen och jag får kanske lite skit nu! Sanningen är den att det skurit sig rejält med M och det franska förbundet. Ungefär som det gjorde med jm bayle på slutet av 80 och början på 90 talet. Frankrike vill inte ha med honom och det är en rejäl spricka mellan dom! Det här är en av hans hemmabanor i USA och han är självklart ett 1a val i laget för Frankrike. Man ska ha klart för sig att fransmän är patrioter även om deras land är fylld med migranter från jordens alla hörn! M kommer aldrig att köra d nations för Frankrike men kanske för något annat land i framtiden! Min källa är 100%.

Stefan Qwick

Chrille: Frankrike har 4 MXON i rad 2014-2017

m

För stort entourage och för stora ekonomiska krav. Det kostar helt enkelt för mycket att ha med MM. Han vill ställa upp men team, mek, vattenbärare, agent mm ska ha sin del av kakan...

Webmaster - Niklas

MM var med och vann 2015 på hemmaplan, så de två senaste åren har dom vunnit utan honom (2016-2017). MM vann ju på denna bana tidigare i år, så känns ändå konstigt när han liksom kan banan, klimatet o allt vad det heter där säkert bäst av alla i frankrike. Men men, ska bli spännande att se.

Chrille

Tror att alla nej ifrån föregående år ifrån MM är anledningen. Frankrike vill säga ifrån helt enkelt. Och dem har faktiskt vunnit 3 raka(?) utan honom. MM sket i sitt land flera år och nu skiter hans land i honom.

J

Har hört att Musquin har dubbelt medborgarskap, om jag varit Musquin så hade jag försökt få köra för Puerto Rico om inte annat för att åka upp till redbud och köra skiten ur Febvre o Paulin.

Martin

Förgåemde inlägg låter troligast enligt mig med.

Specialisten

MM ville åka solklart enl Twitter bla 19 juli. Paulin går bort i min uppställning. USA vinner med vänster hand på ryggen i år. MM hade varit skillnaden. Franska fed och MM har inte dragit jämt då han tidigare tackat nej pga satsning på SXen. Frankrikes ledning är dum i huvudet helt enkelt. Låter gammal prestige sänka chansen att vinna med 90 procent ungefär. MM vann Red Bud tidigare i år. Nåja han får väl satsa på Monstermiljonen i år igen.

Webmaster - Niklas

Om ni tittar på hans film på facebook så anser jag att min rubrik är bekräftad..

.

Kolla hans Facebook

???

Ser ingenstans pp hans sociala medier att han sagt att han inte valt att vara med??? Som sebbe skriver hörde jag ocksp de orden han sa på pallen. Känns skumt detta o klart fan han nog vill köra.

Webmaster - Niklas

Till Linus: ahfast sen tror jag MM skriver så bara för att... han ligger liksom tvåa, är frisk och helt klart superhet. Varför skulle han inte vilja köra på en bana han kört på massvis med gånger för sitt land? Jag anser att han blivit petad, sen kanske han inte skriver det så..

Bernt

Han var garanterat val nr 1 för team frankrike . Petad känns som väldigt fel o skriva

????

Non, non, je n’ai pas refusé de participer aux Nations, oui je n’ai pas été sélectionné. J’étais prêt, motivé, et le calendrier n’était pas un problème du tout ! No, I didn’t refuse to race for Team France, yes they didn’t pick me even tho I was ready, motivated... and the calendar was not an issue, it was in our plan for months already !

Sebbe

Vart skriver han det Linus? Han satt ju på podiet för ett par veckor sen och räknade med att han skulle köra för Frankrike..

Janos

Och jag hade petat Paulin...

Linus

Känns lite fel att ni skriver att han blev ” petad ”.. det är stor skillnad på att bli petad eller att välja att inte delta vilket han sjölv skriver på sina sociala medier. Så han blev inte ” petad ” utan han valde att inte vara med iår!!

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP