Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Magiskt eftermiddag i Uddevalla GP

Första VM-dagen hos BMK Uddevalla är nu avklarad. En dag fylld av både sol, värme, regn och blåst. Bra med publik och en bana som hållit toppklass hela dagen.

Vi drar snabbt igenom en sammanfattning av dagen, sen ska jag själv koppla av efter ännu en stressig dag fram och tillbaka mellan mediacenter.

Anton Gole i fight med förra helgens vinnare Benoit Paturel - Foto: Niklas Svensson

I Honda EMX150 startade Rasmus Moen som tvåa och höll i bra hela heatet. Tappa något på slutet och blev fyra i mål. Anton Nordström Graaf låg med i direkt i toppen och slutade på en tredjeplats tillslut. Segrade gjorde Adreas Adamo från Italien, Antons största konkurrent i tabellen.

I EMX125 fick vi se en enorm framfart av Filip Olsson, som låg med i toppen och krigade hela heatet igenom innan han slutligen blev sjua i mål. Segrade gjorde Brian Strubhart Moreau. Norges Kevin Horgmo ledde inledningsvis men gjorde ett dyrt misstag och slutade tvåa. Fabriksföraren Tim Edberg kämpade på bra och placerade sig som tia i mål. Poäng blev det även för Isak Gifting på en 16e, Hugo Johansson på 17e och Rasmus Håkansson på en 19e plats.

Bra start av både Alvin Östlund och Anton Gole - Foto: Niklas Svensson

Vidare till MX2-klassens kvalheat. Anton Gole tidskvala som tia och Alvin Östlund som 15e. Äntligen, Anton Gole. Från att varit i en svacka och lite ur balans, så släppte det totalt idag.

Anton gjorde en perfekt start och likaså Alvin Östlund. Dom var sida vid sida upp till det första hoppet på en ca 5-6e plats. Anton Gole ville dock lite mer inledningsvis och satte upp ett högt tempo. Låg första varven på en fin femteplats tillsammans med bland annat Jeremy Seewer och Benoit Paturel.

Gole slet för varje meter och det syntes hur körglädjen bara sprutade. Så fantastiskt kul att se att det äntligen släppte för Anton, som slutligen blev 12a i mål.

Alvin Östlund - Foto: Niklas Svensson

Alvin Östlund hade en tuff inlednings på heatet men när han väl kom in i rytmen så blev det åka av. Vips så var han helt plötsligt i bakhjulet på Anton Gole mot slutet efter en enorm upphämtning. Men med två varv kvar att köra gör Alvin något misstag på baksidan, kunde inte se vad som hände från den position jag stod på, men det blev slutligen en 16e plats i mål.

Imponerade gjorde även Danne Karlsson, som länge låg och kriga kring 18-20e platsen. Det slutade med en 22a plats men den körningen ska han vara nöjd med.

I MXGP-klassen blev det dessvärre inte så mycket svenskt att hurra för. Bäst var givetvis Filip Bengtsson men som såg ut att ha det något tufft ute på banan. Låg inledningsvis ihop med Ken de Dycker som slutligen blev 16e, men tappade mot slutet och blev 22a i mål.

Filip Bengtsson - Foto: Niklas Svensson

Eddie Hjortmarker kämpa på som 25a i mål, Anton Wallin 27a och Niclas Gustafsson kraschade olyckligtvis i början av heatet och jag vet tyvärr inte hur det är med honom just nu, men tyckte jag såg att han satt upp på fyrhjulingen och fick hjälp av banan.

Skadade sig gjorde även Nick Kouwenberg, på första varvet. Stod precis där men med ögat i kameralinsen så såg inte exakt vad som hände, men ett väldigt ömt högerknä syntes. Han tog sig dock därifrån på egen maskin och jag hoppas han är redo för start imorgon. Nick tidskvala som 16e och har imponerat på sin 450-maskin idag.

Det var allt för denna dag. Jag själv har redan idag gjort klart för mig själv vilka jag vill se till årets Lag-VM för Team Sweden. Enligt mig borde det inte vara något snack. Samma lag som förra året, Alvin Östlund – Fredrik Norén – Anton Gole.

Foto: Niklas Svensson

Jag hade för en vecka sedan tänkt mig Ken Bengtsson på platsen, men ville först se hur Filip Bengtsson faktiskt körde. Dock tycker jag, inte enbart efter ett kvalheat, att Anton Gole är den bästa tredjeföraren vi har just nu. Han visade idag att han har vad som krävs, han ger aldrig upp och han har en hel VM-säsong med sig i bagaget nu. Vi kommer behöva tre stabila förare som har VM-tempo i kroppen.

Det var allt för mig. Min åsikt och så som jag vill att det ser ut. Men imorgon är det dags för finaler och det är givetvis då det gäller. Jag håller tummar och tår för nya svenska framgångar.

Kommentarer (19)

Daniel

Gole och Filip är också bra alternativ, tror de blir ett svårt väl i år.. men tror att Ken aggressivitet och styrka gör honom starkare i ett lag-VM. :)

Daniel

Ken har ju kört upp sig från sist och vunnit med en lucka till Larsen, de gör man inte på jämna varvtider. Larsen kan ha liknande snabbaste varv, men inte varje varv heatet igenom.. Ken har ju inte kört alla heat i SM, blivit ner flyttad i ett heat där jag körde från 26a till en seger. Ett heat som han ledde i Borås räknades bort i Uppsala missade han sista heatet.

peter

Daniel hur tänkte du nu?Ken och Larsen har ungefär lika många heat vinster i sm i år och tidsmessigt har dom också varit jämna på varvtider.. men ken är ett bra alternativ i lag vm!

Daniel

Ken brukar ju åka 3-4 sek snabbare än Larsen, så han hade ju kunnat va topp 10 i Mxgp klassen och i mina ögon borde han ha en plats i laget till Mxon! Jago Geerts har också skrivit på för Kemea. Alvin eller Brent kommer få flytta till ett mindre Yamaha team säkert.

Chris

Körde inte Oskar Olsson? Hur gick det för honom?

Patrik

Tror Alvin har ett år kvar på kontraktet och sen försvinner ju Paturel till nästa år så det är väl den platsensom behövde fyllas ????

Jocke hoho

Avvikelse från ämnet men var är de för tomtar i spiker båset ingen koll alls ingen inlevelse skandal. Sätt in fredd han kan ju leva upp lite.

Kalle

Brukar inte ken B åka från dansken Larsen? I sm ?

Patrik

Såg att ryssen Brylyakov skrivit på för Kemea Yamaha vad händer med Östlund?

Jimmy

Varför är inte Ken Bengtsson med och kör? Någon som vet? Oskar Olsson är ju med, kör inte de för samma team?

Webmaster - Niklas

TM 450 körde vi på testet förra helgen, den får ni läsa mer om efter helgen. Annars har TM även en grymt fin 300 fyrtakt som jag älskade att köra.

Bengt

Mycket bitar som skall falla på plats, men om alla vill så visst finns det konkurrenskraftig 450 från TM.

Anton

Synd bara att vi inte fick se Even Heibye in action detta året då jag är övertygad om att han skulle platsat i laget. Jag hoppas han komme tillbaka nästa år starkare än någon gång.

Emil

Gole får en 350 av husqvarna så det blir inga problem Alvin måste vara agresivare på första varvet så kommer det gå bra sen!

Åskådare

Anton Wallin best in show !

Micke Strandbergh

Dags för Alvin att börja starta bättre för o slippa jaga varenda gång i kvalheaten. Tar för mycket kraft.

Jonas Olofsson

LagVM det är perfekt med dom grabbarna. Dom värkar vassast!

Christoffer

Håller helt med om laguppställningen! Dock är jag tveksam till om hoj för Gole. TM Factory har ju ingen 450 maskin i motocross. Vad tror ni?

Kim

Håller med om uppställningen för lag-vm, var härligt att sitta på berget och se Gole köra så bra idag!

Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM