Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Mästaren bötfälls

Den amerikanska motorcykelassociationen tillkännagav under onsdagen att de bötfäller Rockstar Energy Husqvarnas Zach Osborne för incidenten på det sista varvet vid Las Vegas SX-deltävling.

Bötesbeloppet är satt till 7 500 US-dollar vilket motsvarar cirka 70 000 SEK. Straffet handlar om den tuffa block-pass som Osborne utsatte Monster Energy Pro Circuit Kawasakis Joey Savatgy för två kurvor före målgång. En passering som ledde till att Savatgy tappade sin titel till just Osborne.

Efter racet lades det in en protest till förfarandet av omkörningen. Efter fullständig videoöversyn av händelsen, inkluderat ögonvittnen bestämde tävlingsledningen att anamma regelrubriceringen A.2.c.17 (allmänna brott och påföljder).

Det bör poängteras att straffet som Osborne tilldelades inte innebär poängavdrag, utan det är enbart ett ekonomiskt straff. Därmed kvarstår Osborne som den östra regionens SX-mästare 2017.

Foto: Husqvarna US

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (13)

Max

Hur joey ens kan tappa den luckan som han har ner till Zach är galet... speciellt när det handlar om titeln! Kör man så som joey gjorde så förtjänar han ingen titel... visst tuff omkörning som dock joey hade gjort om han fick chansen (eller ah alla skulle gjort de om det gällde en mästerskapstitel på högre nivå!) men det skulle inte ens kunna bli så tajt med tanke på att Zach va väääääääldigt långt bak... visar bara vem som vill ha titeln mest!

Hallå?

Snälla kan alla börja tänka till lite? Att man ens kan jämföra vad cairoli gjorde i Italien och och vad Osborne gjorde är ett skämt. Cairoli gör alltså denna körningen ibörjan av en lång VM säsong, osborne gör det näst sista böj , sista varvet, sista racet för en sx titel som han har jagat hela liv och om inte bara det ett antal kronor i bonus och inskriven i historie böckerna för all framtid. Istället för att gråta på ett forum sätt er in i hans situation istället, om ni ens har den mista förståelse vad dessa elit idrottare går igen varje dag i kanske 20 års tid.

Jonathan

https://www.youtube.com/watch?v=LT6Y-aMIBhE Folk glömt bort den där? det är inprincip "samma" typ av blockpass, enda skillnaden är att seely klarar av att hålla sig på hjulen, tycker det är lite som folk skrivit Dangerboydeegan på sin instagram skrev det väldigt bra "How bad do you want it!! Dad says this is the hands down best example of NEVER EVER GIVING UP!! One guy was protecting to win and the other riding to win. 1st turn #crash and back to win title!! We were all screaming.

Micke

Men alltså förstår inte riktigt hur ni kan påstå att den var så brutal? Kollat repriserna noga?

Roffe

För övriga så finns ju alltid schack

Ola

Finns alltid olika sidor på myntet. Snart dags för outdoors. Ska bli sjukt skoj att följa. Synd bara att inte KR94 inte kan va med och dra.

Erik

När Musquin släppte förbi Dungey blev det en massa gnäll, framförallt från Tomac. Det Musquin gjorde var en taktisk grej och då var det inte okej men när nu Tomac åker taktiskt för att hindra Dungey då är det helt plötsligt okej. Det jag menar är att det gnälls på andra men när man själv tjänar på det är det okej. Sedan är det väl domarna som får avgöra om påkörningar är okej eller inte men det finns en fara i att släppa det för långt för då kommer man att förr eller senare bli torpederad på en vanlig träning av något blåbär som tror det är vm.

Jisses

Tomac försökte inte köra ner dungey, de han gjorde var att sakta ner tempot och få de bakom att samlas och förhoppningsvis blandat sig i det hela. Såg ju reed han va ju på g. Sätt er själva in i osbornes situation, hade ni en chans på att bli mästare och hade denna chans framför eer, kom inte och säg att ni inte hade gjort samma. Savatgy hade gjort exakt samma om de va ombytta roller. De är för fan ingen balett vi håller på med, ibland blir det hårda smällar och det är inte direkt något nytt i vår sport. Kan tilläggas att jag höll på savatgy och inte osborne, men tycker savatgy nästan förtjänade de här så dåligt som han körde i finalen och tappa fyra sek på sista varvet och ens lämna dörren öppen sådär. Han har bara sig själv att skylla att det hände. Osborne var liksom tvärsist!!

Erik

De som tycker det är okej att sätta av andra brukar tycka det tills de själv blir avsatta, det blir en konstig sport om alla ska koncentrera sig på att få omkull andra istället för att själv åka fort. Tomac höll ju på flera gånger med att få ikull Dungey istället för att koncentrera sig på sitt.

Ola

Se till exempel på A. Cairoli på MXGP i Trentino. Uppkörning från 22 till 2:a. En hel hög med tuffa, skickliga och snygga omkörningar/blockpasses. Den på G. Paulin var hårdast, men Cairoli rör honom minimalt. Sådär kör man cross hårt, aggressivt men med respekt.

Ola

Först väljer spår. Savatgy kunde också valt att inte ställa upp. Då hade det heller aldrig hänt.

Kim

Helt ok om han hade kört tight så hade de aldrig hänt.

Ola

Det var synd att han gjorde en sådan brutal blockpass. Hade passeringen varit hård men schysst hade Zach varit en sx kung av sällan skådat slag. Vilken uppkörning, vilken fart. Men i och med sista omkörningen föll han i mitt tycke. Man kör inte PÅ medtävlande. Tycker inte ens att det är ok, som ofta syns i MX att man trycker av medtävlande från banan. Ingen annan motorsport är det tillåtet.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM