Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Många vinnare och en stor förlorare

Italienska mästare har korats och i Frankrike gjorde Jeffrey Herlings storslam. Men MXInAction kan också förmedla en stor förlorare.

Det var vid den internationella tävlingen i Valence, Frankrike som Jeffrey Herlings gjorde rent hus och vann samtliga tre heat (MX2 och superfinalen). Det var i det sistnämnda racet vi även hittar helgens stora förlorare. Den belgiske stjärnan Clement Desalle hade dessförinnan vunnit de båda MX1-heaten men i superfinalen kraschade han hårt och ett armbrott befaras.

Här får vi dock avvakta och se hur illa det verkligen är. Resultatmässigt kom Max Anstie (3-2) och Jeremy Seewer (2-3) på pallen bakom Herlings i MX2 medan Shaun Simpson (3-2) och Kevin Strijbos (2-3) hamnade på podiet i MX1 tillsammans med Desalle. I superfinalen var Simpson och Strijbos närmast Herlings i mål.

Foto: Ray Archer - KTM Images

I Ottobiano kördes den tredje och sista deltävlingen i det italienenska mästerskapet. Noterbart är att heatvinnarna i klasserna MX2 (Michele Cervellin), MX1 (Jeremy van Horebeek) och superfinalen (Evgeny Bobryshev) även vann titlarna. I 125-klassen körde Arvid Lüning, numera för holländska teamet GRY MX, in på 18:e plats. Alvin Östlund körde inte sista deltävlingen men fick ändå med sig en bronspeng i MX2-klassen.

Arenacross har det körts i både England och USA. Till britternas stora glädje kunde hemmahoppet Adam Chatfield klämma sig in på podiet i Sheffeild mellan vinnaren Thomas Ramette och trean Cyrille Coulon. I Birmingham, USA var det för ovanlighetens skull bara en Babbit´s Kawasakiförare på podiet och det var Jacob Hayes som vann båda finalerna. Tvåa respektive trea blev Jace Owen (3-2) och Austin Stroupe (4-3). Den sistnämnde för övrigt ombord på en Husqvarna då han ersätter den skadade, regerande mästaren Kyle Regal.

Foto: Ray Archer, KTM (Jeffrey Herlings vann samtliga tre race i Valence, Frankrike)

Kommentarer (3)

Jonas

Såg även att Ben Townley hade skadat sig. Vet dock inte hur allvarligt, men är de något som kanske skulle öppna upp en liten chans för Bengtsson att köra säsongen från start isf tror ni.

Classe

Fan va tråkigt att pandan missar premiären

asdf

http://www.vitalmx.com/videos/member/CRASH-Clement-Desalle-Goes-Flying-in-Valence,13110/GD2,43126

Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB