Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

”Målet är SM-guld”

Han är ingen man som använder sig av stora ord. Men nu sticker Oskar Olsson ut hakan och säger – målet är SM-guld.

23-årige Oskar har kört KTM sedan barnsben. Ja, faktum är den att han som treåring sadlade sin första orange bike och sedan dess har han varit KTM trogen.

-Jag hade lite på gång med Kawasaki till 2017 men då jag har kört KTM i 20 år och det har fungerat så kände jag att jag ville stanna kvar. KTM har en 450:a som passar mig och jag älskar kraften i dess motor, förklarar Oskar Olsson.

Med ett JSM-guld från 2015 och med resultaten 8-8-6-5-10-4 i stora SM börjar han nu samla på sig tillräckligt med rutin för att kunna ta sig upp på pallen totalt sett. När MXInAction ställer just den frågan nöjer han sig dock inte med att svara ja, utan sträcker sig lite längre än så.

-Jag vet att jag aldrig har sagt så här tidigare men mitt mål 2017 är att vinna SM-guld, säger Oskar Olsson som kommer att mönstra Leatt:s kläder, PSX:s stövlar och 100% (glasögon) via Nilssons Motor kommande säsong.

I det vinnande konceptet räknar han in, förutom sin KTM, all hjälp han får och har fått av Fredrik Werner på Nilssons Motor samt tränarduon Mats Berglund och Bill Svedenborn på MX-fys.

-Fredrik Werner har varit min stora hjälp genom årens lopp. Han har jag mycket att tacka för. Detsamma gäller mina fys- och mentala tränare Bill och Mats. Med deras hjälp har jag fått personlig hjälp, anpassat för mig, och det har hjälp mig att vara hel och frisk, poängterar Oskar Olsson och tillägger. Jag vill även tacka alla mina sponsorer som gör min satsning möjlig.

Om ekonomi finns lämnar Oskar även dörren öppen för deltagande i det holländska mästerskapet.

-Jag trivs bäst i sanden, fast jag är inte dålig på att köra på hårt underlag, säger Oskar Olsson som har en kul utmaning som väntar den 5 februari.

Då står nämligen klassiska beachracet Le Touquet på spel. En spännande utmaning som hans arbetsgivare och sponsor, Pär på Vs Truck ligger bakom.

-Det blir första gången för mig. Jag får ta det för vad det är. Jag tror inte att någon kan komma dit som debutant och göra sig gällande bland de allra främsta. Jag ska försöka göra mitt bästa och sedan får vi se hut långt det räcker, avslutar Oskar Olsson.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Tomas, MXStar

Härligt höra han gör ett försök i Le Touquet. De stora strandracen tycker jag fler skulle testa, framförallt våra sandåkare. GoGoGo OO16

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP