Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Luckor att täppa till

Som bekant lägger ett och annat VM-team ned inför 2018. Samtidigt finns det en och annan lucka att täppa till hos både befintliga och nya team.

Att ett sprillans nytt team ska kunna knyta till sig exempelvis Jeremy Seewer eller Arminas Jasikonis låter nästan orimligt i mina öron. Fabriksförare har inte för vana att ta med sig en påse pengar och äska om hjälp, de förväntar sig en viss summa på lönekontot varje månad. När nu både Kawasaki och Suzuki inte bara skär ned utan även på sina håll lägger ned satsningen på så kallade fabriksteam uppstår problem. Något som den ovan nämnde Jasikonis har fått smaka på. Samtidigt var han ytterst ödmjuk när han nyligen gick ut och öppenhjärtligt tackade för all hjälp han fått av Stefan Everts och hela Suzukiteamet då de satsade på honom när inte var något namn. För hans del är jag inte orolig, då ligger andra mer pyrt till. Hur ser då läget ut bland frågetecknen i VM-cirkusen?

KTM UK har fortfarande inte kontrakterat någon förare men tre man knackar tydligen på porten: Graeme Irwin, Conrad Mewse och Davy Pootjes. Den sistnämnde, som har ett år kvar på sitt KTM-kontrakt, placeras även hos LRT Motorsport KTM.

Standing Construct KTM har två förare som placeras hos dem och en av dem är Kevin Strijbos som kommer från Suzukis numera nedlagda fabriksstall. Trodde i min enfald att han var klar sedan tidigare men tydligen inte.

Den forne MX3-världsmästaren, Klemen Gercar, kör vidare med sitt egna 62 Motorsport och troligtvis rör det sig om svenskättlingen Husqvarna under rumpan.

8Biano Massignani Husqvarna har enligt rykten lagt fokus på MX2-klassen till 2018. Det skulle innebära att testföraren Tanel Leok och Rui Goncalves får se sig om efter ett annat teamtält att vistas under. Som MX2-förare går det rykten att spanjoren Iker Larranaga tar en av styrningarna.

Honda 24MX och TM Factory Racing är båda och fiskar efter Maximilian Nagl som inte fick sitt kontrakt förlängt med Husqvarna. Även Damon Graulus sägs vara ett alternativ för 24MX-teamet. När det gäller Honda och teamet Gariboldi är det fortfarande tydligen oklart om holländaren Brian Bogers tar platsen bredvid Tim Gajser. När det gäller TM behåller de Samuele Bernardini.

Till Carglass Honda ryktas jänkaren Marshal Weltin (som vi skrev tidigare i veckan). Satsningen från deras håll lär väl dessutom bli i EM som tidigare, med Weltin som undantag.

Zachary Pichon kommer att köra de europeiska VM-deltävlingarna för egna teamet KTM Rocket Juniors medan den går rykten att tysken Stefan Ekerold kör samma upplägg fast för Castrol Suzuki.

CreyMert KTM har inga förare kontrakterade i nuläget för en VM-styrning medan VHR KTM nyligen kontrakterade 19-årige fransosen David Herbreteau.

Vad händer då med BUD Kawasaki? Enligt rykten ska de köra ett enmannateam i MX2 med enbart de europeiska ronderna. Ingen förare tycks vara på tapeten än.

När det gäller Ausio Yamaha sätter vi ett frågetecken i kanten för spanjoren Jorge Zaragoza medan vi återkommer i ärendet runt JK Racing Yamaha och deras laguppställning.

Foto: suzuki-racing.com

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

specialisten

Ankdammen krymper. Llongo sväller.

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop