Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Lag-VM tillbaka till Frankrike 2020

Team Sweden gjorde en strålande insats under Lag-VM kvalet i Red Bud igår och tog sig vidare till söndagens finaler via en 10e plats totalt.

Foto: Niklas Svensson

Som vi tidigare under säsongen skrivit om så är det klart sedan tidigare att nästa års Lag-VM kommer att arrangeras på den uppbyggda sandbanan i holländska Assen. Under lördagen annonserade även Youthstream ut att dom signerat kontrakt med arrangör för säsongen 2020 och då är vi tillbaka på den mega fantastiska anläggningen i franska Erneé.

Senast Lag-VM kördes där var 2015 och något som vi berättat om flera gånger om hur magisk stämning det var där. Så det var en riktigt trevlig nyhet att vakna upp till denna söndagsmorgon med att få veta att vi ska tillbaka till Erneé om två år.

Foto: Niklas Svensson

Men som sagt, det är två år dit och först ska vi passera dagens finaler i Red Bud och sedan ett stopp hos Assen nästa säsong. Så nu laddar vi upp med energi till kvällens stora finaler som drar igång med första start klockan 19.00 svensk tid.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (3)

peter

Älskar att se Herlings på sand är det coolaste man kan se,men uppbyggd bana är ju sådär men lag vm på sand gör ju racen bättre.. och Herlings cairoli insidenten va ju inte så farlig det är ju tävling,mera tony som vinglar in framför Herlings men sånt händer ju varje race nån stans i fältet

Bubbis

Synd att dom lägger nästa års mxon på en tillfällig uppbyggd sandbana bara... Det är som uppgjort för att Herlings ska dra iväg i starten och förstöra all spänning redan i början.... Bara hoppas att det blir lika skitigt som 2016 när Mats Nilsson vann veteran-vm och Robban Forsell kom 3a, då hade JH stora problem! Missförstå mig rätt när jag säger att han är världens bästa sandåkare men helt ointressant att titta på, speciellt när han tar starten... Dessutom gillar jag inte hans sätt att köra mot sina konkurrenter, minns en tävling i år när han körde ner #222 TC utan att bry sig om att dom är "teamkompisar" Han har gjort det många gånger under åren... Gillar inte hans stil och inställning mot andra förare.. Hoppas att han åker på stryk i Red Bud och storstryk på hemmaplan och även i Frankrike 2020!

Micke Strandbergh

Härligt att lag VM kommer tillbaka på en riktig bana 2020.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM