Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Lördagens vinnare i MXSM Västerås

Nu har vi klarat av den första dagen av två här på den fina jordbanan som Malmabanan i Västerås bjuder på och vi har blivit bjudna på en del bra körningar.

Jag kommer att sammanfatta lite kort här men mer kommer efter helgen. Det bästa med hela dagen måste väll ändå vara att dagen rullade på helt utan några olyckor eller incidenter. En tuff smäll åkte Nichlas Bjerregaard på i sista MX1-finalen men han kunde tillslut ta sig med egna ben tillbaka till depån.

Viktor Björklund - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I MX-Women knep Natalie Kane starten och drog som en avlöning direkt. Fick en stor lucka men tillslut hade Matilda Huss tagit sig upp på en andraplats och krympte avståndet varv efter varv, med klart snabbaste varvtid av alla i heatet.

Men Kane kunde hålla avstånd och knep sin nionde seger för säsongen, några sekunder före Matilda Huss och Ida Djärf Björklund.

I MX2 U19 knep Arvid Lüning starten och ledde klart för en stund, sakta men säkert började Adrian Åminne-Karlsson sätta fart och mitt i heatet gör Arvid ett misstag och går omkull. Därefter blev det en spännande fight och Arvid fick kämpa hårt, men på sista varvet 100 meter före mål bromsade sig Arvid förbi och knep segern precis före Adrian. Lite längre bak följde André Högberg in på en tredjeplats.

Ken Bengtsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I MX2-klassen var det hårt om vem som skulle knipa starten, jämsides körde Pontus Jönsson och Tom Söderström över linjen men det var Pontus som hade några millimeter tillgodo och drog sedan upp tempot i ledningen.

Det skedde lite vurpor här och var på första varvet och i en av dessa var Anton Gole och Jonatan Magnusson iblandade. Anton Gole fick starta om bland dom sista och på den kvarten blev det en uppkörning till en 17e plats.

Inledningsvisa låg Tom Söderström på som en iller bakom Pontus Jönsson i ledningen men ett framhjulssläpp förde Tom ner till en slutlig fjärdeplats i mål. Pontus Jönsson knep ännu en seger för säsongen före SM-ledaren Ken Bengtsson och Nick Kouwenberg som tillslut kunde knyta samman säcken och ta sig tillbaka till pallen.

Filip Bengtsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Alvin Östlund gjorde som sagt comeback och rullade i mål stabilt på en femteplats före Isak Gifting. Dom båda har två tuffa skador bakom sig och mina förväntningar på att dom ska glänsa som dom brukar tror jag inte på denna helg. Men kul att se både Alvin tillbaka i sitt första race efter skadan och Isak som hunnit köra lite mer sedan skadan.

I MX1-klassen knep hemmasonen i Västerås – Viktor Björklund, starten och släppte den aldrig, trots att han var hårt uppvaktad av Filip Bengtsson som aldrig riktigt fick till ett slagläge. Jesper Jönsson knep tredjeplatsen före Jimmy Wicksell och Emil Berggren.

Natalie Kane - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Nu laddar vi om för morgondagen och hoppas att den blir minst lika bra. Förra året var förarna lyriska över hur bra arbete arrangörerna gjort med banan, djupt harvad och massor av spår. Jag tycker inte man har fått till det lika bra till denna helg, mycket hårdare i backen och dammet kom tidigt idag även om det höll sig hyfsat. Men ser att man är ute och jobbar med banan redan nu och förhoppningsvis håller den sig så fin som den brukar kunna till morgondagens finaler.

Kommentarer (1)

Fredrik

Vad hände med Gole i sista heatet idag?

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor