Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Lär känna oss på MxInAction - Del 3

Nu har vi kommit fram till den tredje delen av ”Lär känna oss på MxInAction” och denna gång är det jag själv som blivit uppställd mot väggen med frågor från mina kära medarbetare.

Tanken med det här är att ni ska få chansen att lära känna alla oss som jobbar här på hemsidan, så att ni vet lite om vilka vi är och lite om varför vi gör detta. Innan har vi haft både Andreas Johansson och Donny Lindén som fått berätta om sig själva och denna gång föll lotten på mig men i början av veckan kommer vi presentera en helt ny person på MxInAction som vi tror vi kommer få stor hjälp utav.

Niklas Svensson – Skapare av MxInAction – Fotograf, film & allt i allo.

Ålder: 25 år (känner mig som 20)

Bor: Upplands-Väsby

Familj: Sambo tillsammans med vår Dotter på 16 månader.

Hoj: Kawasaki 250F

Kört antal år: Ojj, måste man ju tänka, har film när jag är 2 ½ år så får väll säga 23 år snart.

Repractice träningsläger i Avesta 2013 - Foto: Sofie Blom

Hur har din karriär som Motocross förare varit?

Min karriär drog igång på lite mer allvar 1998 med en hel säsong av dåvarande Sören Östlunds Mälarfräsen på en gammal hederlig KX 60cc. Blev två år på den innan jag tog klivet upp till 85cc år 2000. Ett bra läroår de två första säsongerna innan det började släppa på lite bättre. 2003 var sista året på 85cc och det gick rätt hyfsat den säsongen, lyckades med en 9e plats totalt i Honest International i Holland och stannade på en 12-13e plats totalt i Ungdoms-SM (Svemo-cup på den tiden).

Sedan blev det ett stort kliv upp på en fyrtaktare direkt, testade tvåtakt först men tyckte inte det var så värst kul så det fick bli en fyrsmällare direkt. 2004 hade jag en riktigt bra säsong, blev först antagen till Tibro Motocross gymnasium, inledde med att sätta snabbaste tiden på tidskvalet i Svemo-Cup MX2U i Pionjär och lyckades samla ihop poäng för en åttondeplats totalt det året efter att kört 3 av 4 deltävlingar, bröt nyckelbenet under Honest International i Tomelilla så missade en deltävling i Svemo-Cup, men avslutade starkt med en fjärdeplats i sista heatet i Vrigstad.

Som sagt så började jag min första termin på Tibro Motocross gymnasium år 2004 och gick där under Magnus Hultberg och Hasse Hansson som tränare. Och det är fortfarande min livs största upplevelse som jag gjort ännu i mitt liv. Man hade precis alla redskap framför sig om man ville lyckas, allt hängde enbart på hur mycket tid man själv orkade lägga ner. Jag själv har alltid gillat att hålla igång och fysträningen var riktigt kul under tiden på Tibro. Dock blev det bara två år efter att jag hoppade av innan det tredje skulle börja.

Tibro Motocrossgymnasium 2004/2005 - Från Vänster Niklas Svensson (Jag), Hasse Hansson, Eddie Bergman, Jonas Einarsson, Patrik Sedell, Rickard Sandberg, Daniel Karlsson, Mats Åkerblom och Andreas Johansson. Nedre raden från vänster Markus Lövgren, Mike Robinson (Nya Zeeland), Jonas Algotsson, Jimmy Sörmander och Erik Hedin - Foto: Privat

Anledning till det var att jag under dessa två år lyckades bryta nyckelbenet 4 gånger, en handled, trasiga ledband i foten och lite annat smått och gott, så jag blev ganska så mätt på sporten just under den tidpunkten och la handskarna på hyllan strax efter det under en kort tid.

Men redan året därpå var jag tillbaka på sadeln igen, år 2007 på en Yamaha 250F som jag under året lyckades skrapa ihop tillräckligt med Elitpoäng (gamla systemet) för att till näst kommande säsong kunna plocka ut min första Elit licens. Körde sedan två säsonger i MX2-SM, utan några vidare resultat. 2009 under SM-deltävlingen i Linköping trasade jag sönder mitt korsband i knäet och det är därefter som allt det andra startade med kameran i handen.

Genomgick en operation under hösten och försökte träna mig tillbaka, men drog av det på nytt säsongen därpå och sedan så la jag min elitkarriär på hyllan och inledde i samma veva att satsa mer på just detta, med hemsidan och allt vad det innebar.

Hur startade MxInAction kortfattat?

Skaffade mig först en systemkamera utan att ens tänka på vad jag skulle ha den till, sen en kväll när jag var och Bowlade tillsammans med Victor Larsson (Dicto Design) så smidde vi ihop en plan med att bygga min första version av MxInAction, hösten 2008. Då bara för att få ett utrymme där jag kunde publicera alla bilder som jag tog.

SM i Finspång 2010 - Foto: Racingpics.se

Vad var dina drömmar med sidan?

Hade egentligen inga drömmar på det viset, inledde först med att enbart lägga ut de bilder som jag tog, men blev mer och mer intresserad av att skriva om de tävlingar som jag var på. Att det skulle nå dit där jag är idag hade jag aldrig någonsin kunnat drömma om, det började som en hobby, vilket det försig är fortfarande då jag även jobbar heltid som Fastighetstekniker på HSB men ändå har lyckats skapa det som ett företag. Många tror säkert att jag jobbar med hemsidan 24/7 men dessvärre är det något som jag gör på min fria tid, oftast blir det sena nätter..

Under 2014, vad kommer du se fram emot mest?

Det jag verkligen ser fram emot mest, är att man får träffa alla glada och underbara MX-vänner som man har där ute, där trivs man som allra bäst. Sedan hoppas jag förstårs att jag ska kunna leverera ännu mer till alla besökare till hemsidan tillsammans med mina kära medarbetare.

Under arbete, Ungdoms-SM i Uppsala 2013 - Foto: Emma Kadestam

Vad tycker du är det mest positiva för MxInAction?

Att vi syns och hörs.. Att på något vis försöka hjälpa sporten ännu mer att synas och inte bara få läsa om hemska olyckor som vi annars bara är så vana att få läsa när det händer i t ex Aftonbladet eller våra andra Svenska tidningar. Dock vet jag att jag varit lite dålig på att följa just Ungdoms klasserna, har alldeles för dålig koll på den biten idag men det är något jag börjat jobba med redan under hösten 2013 och som jag lovar ska utökas under året som går.

När du inte är iväg på event/banor så gör du vad?

Eftersom jag är borta väldigt mycket under en säsong så blir tillbringar jag så mycket tid jag bara kan med min familj och vänner. Försöker komma ut så ofta man kan själv för att köra lite hoj men det är svårt att hinna få utrymme till det, men hoppas kunna få lite fler timmar denna säsong.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop