Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Lüning säkrade SM-guldet i Varberg

För en dryg vecka sedan var det dags för den sjunde och avslutande SM-deltävlingen på den fina jordbanan hos Varbergs MK.

I 125cc-U17-klassen har Upplands-Väsby MK föraren Arvid Lüning varit dominant överlag inledningsvis på säsongen, samtidigt som hans tuffaste konkurrent Emil Jönrup hade det lite tuffare inledningsvis med ett brutet heat i ledning hos Vissefjärda.

Foto: Niklas Svensson

Lüning öppnade upp säsongen med att vinna de fem första finalerna innan Jönrup satte stopp för segersviten i Linköping. Efter det blev det heatseger och totalseger i Årsunda samt med en avslutande dubbelseger på hemmaplan i Varberg.

I den avslutande SM-finalen i Varberg satte spelade nog nerverna in en hel del på Lüning, som körde väldigt passivt och tog inga som helst risker. Samtidigt som Jönrup ordnade en dubbelseger och satte press på Lüning så räckte det med placeringarna femma-sjua för att säkra sitt livs första U-SM guld i karriären, med 13 poäng tillgodo ner till Jönrup.

Foto: Niklas Svensson

Fight var det även på målsnöret om vem som skulle knipa bronsmedaljen, mellan Liam Hanström från Anderslövs MK och Leopold Ambjörnsson från MCK Hallandia. Det blev tillslut den sistnämnda som knep sista pallplatsen i mästerskapet med endast fyra poängs marginal ner till Hanström.

Vi har sagt det många gånger förr men det kan inte sägas för många gånger. Denna klassen gör nästan hela tillvaron på SM-helgerna, när de unga talangerna ger allt och lite till med våghalsiga satsningar. Klassen har också verkligen varit en bra språngbräda in i fortsatta karriären när förarna kliver upp på till större klasser.

Foto: Niclas Olsson / @Offseason

Det var härliga scener som utbröt när Arvid Lüning passerade mållinjen som svensk mästare och när han togs emot av sin familj som funnits med och kämpat hela säsongen runt om i Europa och här hemma i Sverige. Så ett stort grattis säger vi till Arvid Lüning med familj.

Nu har endast Arvid en tävling kvar i 125cc-klassen och det med den 47e upplagan av tävlingen i belgiska Coupe De L’Avenir i Baisieux, innan det blir klivet upp till MX2-klassen.

Foto: Niklas Svensson

Emil Jönrup blev tidigare under säsongen klar för EM-teamet KTM DIGA Junior Racing och kommer nog ha siktet och kalendern inställd på Europa nästa år, huruvida han hinner med att delta i U17-klassen återstår att se men det finns fortfarande väldigt stort och brett om talanger i U17-klassen som jag tror kommer ta ytterligare ett steg under kommande säsong.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP