Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Kvaldagen avklarad i Uddevalla

Vi drar vidare från Oskarshamns rapportering om Sverige Cupen och fortsätter hela vägen fram till andra sidan Sverige. Närmare bestämt till Uddevalla där 2017-års premiär av Ungdoms-SM äger rum denna helg.

Det har varit sisådär med att lyckas få tag på resultatlistor från tävlingen men tillslut lyckades jag finna dom på mylaps.com istället för på mxsm.nu . Och i vardera klass har det körts 2st kvalheat och om vi börjar md att titta på den lilla klassen 85cc så ser vi två solklara segrare.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I grupp A ledde Noel Nilsson från start till mål med en vinstmarginal på drygt 13 sekunder ner till Max Pålsson, som fått jobbat sig upp från en 5-6e plats på det första varvet. Bakom följde Pelle Nilsson, Rasmus Moen och Isac Nilsson.

I grupp B startade Liam Hanström bäst och inledde starkt i täten. Hade dock följe av Laban Alm, killen vi gjorde ett hembesök hos för några veckor sedan, som var uppe och snuvade på förstaplatsen men som föll och tvingades bryta heatet. Men tror dock han gick vidare till final via tidskvalen där han satte andra snabbaste tid.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Efter det blev det en behaglig resa mot mål där segermarginalen blev drygt 20 sekunder ner till Rasmus Varg som jobbat sig upp bakifrån. Max Lövgren körde i mål som trea och följdes åt av Isac Brolén och Liam Åkerlund.

I MX2-Ungdom har det körts 2st tidskval och i grupp A var Adrian Åminne-Karlsson snabbaste med drygt 1.3 sekunder före Alex Pettersson och Josef Andersson. I grupp B satte Elias Engström den snabbaste tiden strax före Benjamin Löwenhaft och Anton Graaf.

Vi lovar att rapportera mer från tävlingen under morgondagen samt med fler bilder och vi önskar samtliga ett stort lycka till.

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction