Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Ken B med ny stark EM-körning

Vi fortsätter med rapporteringen från helgens VM och EM i Italienska Ottobiano. Isak Gifting EM-trea i EMX125-klassen och i EMX250-klassen lyckades Ken Bengtsson med en femteplats.

Men det var inte en dans på rosor direkt för Ken Bengtsson att nå den placeringen som han gjorde. I lördagens första heat blev det trubbel i startkurvan och jag räknade Ken runt 38e plats på första varvet. Runt 14e efter halva och med 5 varv kvar att köra runt en 10-11e plats. Och han slutade sjua(!).

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

WOW, vilken makalös uppkörning, på en bana som är nog en av de mest krävande hittills denna säsong, plus den stekande värmen som gjorde sitt.

Och trodde man att lördagens uppkörning skulle göra så att Ken skulle vara något mer sliten till söndagen och kanske inte orka lika mycket så trodde man helt fel, det blev helt tvärtom.

Foto: @mxjuly

Bättre start denna gång men var ändå så långt bak som runt en 14-15e plats efter det första varvet. Var uppe runt femma med cirka 14 minuter kvar och hade drygt 10-15 sekunder upp till tvåan-trean-fyran.

Men något varv senare gick fyran omkull, mästerskapsledaren Morgan Lesiardo, och ytterligare något varv därpå hade Ken tagit in sekund efter sekund och gjorde omgående en attack för att ta sig förbi trean Todd Kellett, men som tyvärr försökte med att blocka Ken i utgången av en kurva och fick tyvärr både Ken och sig själv ner i fallet.

Foto: @mxjuly

Ken tappade återigen och Lesiardo kunde smita förbi igen. Men Bengtsson kom tillbaka och skulle göra ännu en attack på Lesiardo men gick tyvärr omkull och tappade ner till sexa igen. Men på’t igen bara och några varv senare var han fyra igen och det höll hela vägen in i mål, vilket resulterade med en femteplats totalt för helgen. En placering han håller även totalt med 14 poäng upp till tredjeplatsen.

– Det kändes väldigt bra. Banan var inte mer tuff än någon annan men värmen var den som var jobbigast. När man vurpa var man nästan yr när man reste sig och när man kom in efter heaten tog det ett tag innan man kändes sig normal igen, berättar Ken.

Hur ser teamet på din framfart så här långt i mästerskapet?

– Teamet verkar nöjda. Tror inte jag är så svår att ha att göra med utan jag dyker upp som jag ska och gör det jag ska och detsamma gäller dom. Dom är italienare, dom är rätt så avslappnade och håller inte på att ringa hela tiden eller något sådant, utan låter mig sköta mitt.

Foto: JesperVisuals - Jesper Persson

Det låter ju givetvis väldigt positivt. Men han ni även börjat prata om säsongen 2018?

– Ja det har vi. Dom har sagt att jag får vara kvar nästa år och köra antingen EM eller VM om jag vill, men dom trodde faktiskt att något större team skulle kunna bli intresserade om jag fortsätter köra som jag gör nu året ut. Det är givetvis väldigt kul att få höra.

Fortsätter jag dock att köra för dom så kommer jag inte att välja VM dock. Ska jag göra det behövs det ett litet större team med mer resurser och möjligheter, likt vad Alvin Östlund och Anton Gole har nu, där man hela tiden får hjälp med att utveckla sig själv och cykeln.

Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Jag behöver själv ta ytterligare ett kliv om jag ska ta mig upp till VM och då behövs det mer folk runtomkring som är duktiga också. Samt att jag behöver bo i Belgien. Att köra hemma i Sverige på standard cykel vissa eftermiddagar och sedan åka och köra VM på riktigt preppade cyklar funkar inte, då kommer jag bara vara i vägen för Östlund när han fightas om pallen nästa år, säger Ken Bengtsson och fnissar till.

Sista frågan till Ken innan vi avrundar, hur ser planen ut inför Uddevalla GP? EMX250 kör ju inte då, vilket öppnar upp chansen till att antingen pröva lyckan i MX2-VM eller MXGP. Vilken klass skulle du tänka dig där om du nu får chansen?

– Jag hoppas och tror att jag kommer köra i Uddevalla, det är min plan. Man skulle ju gärna vilja uppleva den härliga atmosfären som det blir på Glimmingen med alla människor på berget och runt om banan.

Uddevalla GP som arrangeras den 19-20 augusti - Foto: MXGP

Teamet vill att jag fyller på i MX2-VM med dom tävlingar som inte krockar med EM-tävlingarna. Dock har jag sagt att jag vill köra i MXGP-klassen i Uddevalla för Yamaha Sverige, men att jag kommer ställa upp i MX2-VM för teamet när dom besöker Lommel i Belgien och Assen i Holland, avslutar Ken Bengtsson som samtidigt vill skicka med en hälsning och tacka alla som stöttar honom.

Vi tackar ödmjukast för att Ken tog sig tid till att ge oss svar på några frågor och vill återigen lyfta på hatten för en imponerande körning denna helg och vill samtidigt önska fortsatt lycka till i framtida deltävlingar och hoppas att han kan nå en pallplats i mästerskapet.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP