Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Kalle anka cup eller SM?

Den svenska säsongen har precis rivstartat med den första deltävlingen av de Svenska Mästerskapen i Motocross med klasserna MxGirls, 125 U17, MX2 och MX1.

En helg som man som vanligt har sätt fram emot lika mycket som ett barn ser fram emot julafton. Det är högtiden på året när man äntligen får sätta sig i bilen på väg ner till första deltävlingen, en speciell känsla helt klart.

Jag åkte dock en smula fundersam därifrån med några funderingar, som jag inte kan låta bli att nämna och som jag här under spaltar upp. OBS! Varning för mycket text!

Fundering 1:

Stora snackisen under lördagen och nu under veckan på sociala medier handlar om ett tidskval. Grupp A i MX2 där flera förare blev drabbade på två olika sätt. Två förare körde träningen och deras tider syntes i skärmen varv efter varv. När man väll nollställde och slog om till tidsträning så försvann dessa två förare från listan och inga tider syntes.

Första tanken var att dom måste haft dåligt laddade transpondrar, egna misstag helt enkelt. Men undertecknad själv stod på plats och såg det hela. Transpondrarna blinkade grönt och var laddade, men trots det ville dom inte ge några varvtider.

Detta upptäcktes omgående av förarnas mekaniker/pappor varpå dom gick till varvräkningstornet direkt, där även juryn och tävlingsledaren tillslut kom också.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Hur som helst, man tog beslutet att låta förarna köra tidskvalet i grupp B. Men med beslutet att låta deras tider från Grupp B sättas in i Grupp A, eftersom det var den gruppen dom tillhörde från första början.

Förarna satte fjärde respektive 12e plats vilket ledde till att dom var klara för final. Men eftersom dom inte stod med i resultatlistan i grupp A under deras tidskval så fanns det ju två andra förare som trodde dom var klara för final. Som jag förstått det nu i efterhand gick ingen information ut till förarna, som trodde dom var klara för final senare på eftermiddagen.

Därav brydde dom sig inte så mycket mer utan förberedde sig i depån för final på eftermiddagen, säkerligen väldigt glada över att tagit sig till final i premiären, men när dom väl kommer till waitingzone så blir det stopp – ni får inte starta, löd orden.

Dom var ju inte vidare till final, eftersom de två förarna från grupp B sattes in i listan på grupp A. Och sista chansen hade ju redan varit, vilket betydde att alla chanser för att ta sig vidare var borta.

Vad har då brustit i detta? Vad säger paragraferna? Jag själv har inte hunnit läsa på, men det man lugnt kan säga är att informationen har brustit totalt i detta sammanhang och att man möjligen borde tänkt över de beslut som togs.

Förarna på bilden har inget med texten att göra - Foto: MxCarro - Caroline Joelsson

Om det nu var fel på transpondersystemet så kanske man borde kört om hela tidskvalet? Eller varför inte låtit förarnas tider stanna kvar i grupp B? Vad hade hänt om detta hade skett i Grupp B, hade dom fått köra med MX1-klassen då?

Hur som helst, lider med de två som blev drabbade och hoppas dom orkar samla krafter att försöka igen om två veckor i Uppsala. Samtidigt kan man inte klandra de två förare som skickades runt mellan grupp B och A. Utan hela ansvaret för den här händelsen ligger på dom som tog besluten och det är något som de berörda bör sätta sig ner och se över vad som gick fel.

Fundering 2:

Det tog vi upp redan i lördags, men värt att nämna igen. Media huset var under all kritik. Det som stod till förfogande för oss var en tvåsitsig gammal skinnsoffa och ett litet soffbord plus två platser med ett skrivbord. Det fanns inte heller något internet för oss att kunna nyttja, varpå all uppdatering under dagarna som vi vanligtvis brukar göra, uteblev helt och hållet.

För många kanske det är en värdslig sak. Men för mig som nu hållit på med det här i ca 8-9 år så känner jag att vi borde kommit längre nu år 2017. Kanske inte kan lasta klubben för allt ansvar i detta, kanske även Svemo borde se till att detta blir bättre för oss som jobbar stenhårt med att marknadsföra sporten, om det nu är det man vill att vi ska göra?

Till Uppsala är MxInActions tillbaka med sitt egna "mediacenter"... - Foto: Niklas Svensson

Fundering 3:

Har inget med helgens deltävling att göra, men ligger under samma kategori men angående SM 2018. Vi har redan nämnt det vid två tillfällen tidigare. Wallsten publicerade i fredags en artikel angående nästa års regler där förare från utlandet inte kan bli titulerade svenska mästare om dom vinner sin klass 2018.

Sorry, men vem sjutton kom på den idén??

Låt säga att jag skulle bli totalfemma i en klass, inte vunnit ett enda heat, men har fyra förare framför mig i tabellen som kommer utifrån. Vips så blir jag svensk mästare, trots att jag inte vunnit ett enda heat. Skulle jag känna mig som en mästare då?

Och hur kul blir det för dessa förare att komma hit om dom inte kan bli titulerade svenska mästare? Tänk om man skulle göra liknande i Amerikanska nationals eller Supercrossen. Ken Roczen går och vinner hela baletten men han får inte bli titulerad mästare för att han är från Tyskland.

Eller låt säga alla svenskar som kör i Holländska, Italienska, Belgiska eller Tyska mästerskapen? Och alla VM-förare från olika länder som kör dessa, tror ni dom skulle ställa upp om dom nu inte kunde bli titulerade mästare?

Jag känner att det här kommer bli ett stort kliv tillbaka, nu när vi äntligen fått så många ”utomstående” som kommer hit och tävlar. Tror även våra svenska förare trots allt gillar att dom är med, för oftast så är dom väldigt duktiga och tvingar ”våra” förare till att steppa upp och leder oftast till sevärda fighter.

Och givetvis vill jag inget hellre än att se en svensk vinna SM, inget snack om saken. Men kommer det förare utifrån så är jag av den åsikten att dom ska leka på samma villkor och även dom kunna fightas om titeln.

Förarna på bilden har inget med texten att göra - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Slutsummering:

Min rubrik i denna artikel kan möjligen vara något för hård, men ibland känns det som man är på kalle anka cup. Jag tycker generellt att det slarvas för mycket, slarv med information och dåliga/ej genomtänkta beslut som tas och det verkar ibland inte finnas någon plan-B när det skiter sig ordentligt.

Jag hoppas starkt att man tänker om med min fundering 3, låt förarna som kommer hit från utlandet kunna bli titulerade svenska mästare, annars tror jag att vårt mästerskap kommer tappa en del av sin glans och att en del av utvecklingen sakta men säkert kommer att bromsas ner (inget ont om våra egna förare, men en mix som vi haft senaste åren tror jag är en nyckel till att vi själva kan utvecklas om vi får hit förare utifrån).

När det gäller min fundering ett så är det svårt att ändra något nu i efterhand. Men här borde kanske Svemo/MX-sektionen sätta sig ner och lägga fram en plan om liknande situation uppstår igen. Kanske man bör ha 2-3st transpondrar liggandes i bandepån som lätt kan bytas ut ifall att det strular med tekniken?

Oavsett vad så ska dessa fyra inblandade förare, både dom som kvalade vidare och dom som snöpligt fick stå vid sidan av, inte kastas mellan olika beslut utan det borde finnas klara regler som hanterar en sådan situation redan innan den har inträffats. På den här nivån borde det finnas en plan för alla olika problem som kan uppstå.

För att försöka avsluta min artikel, som kan vara en av de längsta jag skrivit, så vill jag trots allt ge klubben en eloge för en annars bra genomförd tävling, med en bra publik på plats som ramade in anläggningen fint i det soliga vädret på söndagen och som SM-speakern ”Freddie Flair” underhöll riktigt bra tillsammans med olika bisittare.

Sist men inte minst, så hoppas jag att någon, jag säger inte vem för det vet jag inte, men att någon som känner sig bära ansvaret för det inträffade i lördagens tidskval, att be förarna om en skriftlig personlig ursäkt för bristande i både information och dialog, det är det minsta man kan begära.

Tack för mig!

Tillägg - Fundering 1: - Några resultatlistor anslogs aldrig med felaktiga listor gällande tidskvalen i MX2-klassen, innan både grupp A och grupp B var färdigkörda. Givetvis är de tider man ser på TV-skärmarna i bandepån eller i Race Monitor i telefon inte officiella resultatlistor och visst är det även förarens ansvar att kolla listorna efteråt. Men oavsett vad så tycker jag informationen har brustit och att man bör se över detta så att det inte händer igen.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (15)

Peter Hallen

Angående transpondern att vara dom abonnemangs transpondern? Kanske obetalda abonnemang? Om så är fallet så slänger systemet ut dig när du använder transpondern efter en stund. Felcoden blinkar snabbt grön om jag fattat det hela rätt. Om detta är fallet ska dessa två förare som resultat strykas. De har då inte gjort rätt för sig och drabbat andra förare. Mvh Peter Hallen Varbergs MK

P

Sluta skylla allt på att det är "ideellt arbete". Om jag inte är fel ute så tar klubbarna betalt av både förare och publik på SM? Att sedan klubbarna använder personal som arbetar utan lön så innebär inte detta att arrangemanget är ideellt. Om nu ideellt arbete är den felande länken i allt som har med motocross att göra kanske det är dags att tänka om? Vare sig det är SM, mälarfräs, Sthlms cross t.o.m träning så är alltid svaret "men det är ideellt arbete så var glad att någon faktiskt har gjort något alls". Nej ställ krav var bered att betala något mer, låt sedan klubbarna avgöra om de vill använda ideell arbetskraft eller betala för arbete.

David

Ideellt eller inte. Har man skrivit upp sig på listan som klubb att arrangera svenska mästerskapen så bör man väl ha internet. Precis som artikeln säger tjänar vi alla på att generera marknadsföring för vår sport! Bedrövligt! Sen kan jag tycka att många (inte alla) har en ganska slapp inställning till ordning på sin transponder, men fullständig koll på sitt nya accra system. Missförstå mig rätt, men funktionen på transpondern ligger på dig som förare och inte arrangören.

Stig ÅKE

Svar till Sebbe/ du glömde Alvin Östlund som har ett kontrakt med Yamaha Europa. Det är marknaden,den egna insatsen på resultat eller sponsoråtagande som gör om man kan leva på MX. Tittar man på diverse forum är många stora som små fullt uppbackade av mc handlare m.m.

Micke

Kalle Anka Cup var en välorganiserad tävling på sin tid. Blanda inte in det namnet i denna soppa! Tror det var tennis och slalom på sin tid.

Dubbla transpondrar

Man har två cyklar för 70-80.000 men har inte en backup-transponder?

Sebbe

Hela sporten är amatörmässig från 50 till mx1, det enda som lever på sina sport är Norén . Vad för uppbackning fick han av svemo? De flesta som börjar med sina ungar har aldrig hållet på med motorsport, ser på min klubb hur föräldrar köper och puskat som guldhjälm barn i absurdum och de bränns ut. Hade förbundet inte ägnat sig åt admin ochvdaktiskt engagerat sig och jobbat med kvalité så hade det inte varit kalanka SM ..

Gunnar

Riktigt dåligt att inga utländska förare ska kunna ta SM guld. Nu när de börjat bli lite status i värt SM, mycket dåligt svemo

TT

Bra skrivet,håller med dej på alla punkter.

Vem tjänar på detta

Dom som filmar, rapporterar, fotar och skriver "tjänar" inget heller....... det mesta inom sporten är ideellt. Handlarna är väl dom som tjänar pengar i denna sporten, eller?

Specialisten

Är inte utländska förarna med facket och har id 06 ska dom fan inte köra här! Hörde de två drabbade inkvalade inte körde sista chansen i besvikelse. Smart. Där fick Svemo så dom teg.....eeeh?

Klara SK2:s mamma

Vi i vår familj tycker att de utländska förarna ska kunna bli svenska mästare. Det skulle sabba för mycket annars och resultaten kan bli väldigt konstiga(se exempel i artikeln)

PG

Håller med om det mesta,och man får lära sig av misstagen så det aldrig inträffar samma saker igen,viktigt att alltid göra en utvärdering veckan efter SM och se vad man kanske redan till nästa SM kan göra bättre eller jobba mer med,ständiga förbättringar helt enkelt och tipsa kommande arrangörer om det! Tycker annars att det var mkt bättre arr än förra året av klubben,och trevligt område! Ser fram emot att åka till Uppsala och hoppas på fina race,och fler anmäler sig,!

Christofer

Sedan ska man komma ihåg att alla som hjälper till och arrangerar ett SM från klubbarnas sida gör det idieellt och får inte en krona själva, fast många lägger hundratals timmars jobb. Och sedan gnälls det att saker är dåligt att inte det inte finns vissa saker mm.

Christofer

Det var fel på förarnas transpondrar, fast dom blinkade grönt. Så svemo var snälla och lät dom vara med i det andra tidskval. Annars hade dom fått köra sista chansen, som kanske hade vart rätt beslut....

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM