Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Kahrle överraskar i Vissefjärda

Vi har strax avverkat förmiddagens träningar och tidskval här hos Vissefjärda CK, där den andra deltävlingen av MXSM ska avgöras under helgen.

I vanlig ordning så är det väldigt svårt att få till ett bra internet till oss här i Mediacenter, vilket gör att mitt arbete blir extremt tung jobbat med att förmedla ut informationen snabbt till er där hemma. Efter 40 minuter lyckades jag tillslut få ut artikeln om MX-Women efter ett 20-tal försök. Så nu är tiden väldigt knapp för mig att hinna med innan jag måste springa ut igen så här kommer lite kort och gott från förmiddagens körningar.

Hampus Kahrle - Foto: Niklas Svensson

I 125cc U17 lyckades Leopold Ambjörnsson att knipa förstaplatsen i tidskvalet, endast 0.141 sekunder före SM-ledaren Arvid Lüning och strax därefter både Axel Semb och Max Pålsson. I andra gruppen var Emil Jönrup klart snabbast före Axel Gustafsson och Liam Hanström.

I MX2-klassen var det kul att se att Ken Bengtsson börjat finna formen igen och slutade överst i tidskvalet cirka en sekund före Isak Gifting och Danne Karlsson. Men i den andra gruppen så överraskade Hampus Kahrle med att dundra in på en förstaplats med hela 1.6 sekunder före Pontus Jönsson och Anton Gole.

Ken Bengtsson - Foto: Niklas Svensson

Jag följde varvet när Hampus satte sin tid och det såg extremt bra ut, vilken fart och teknik. Kan Hampus få till bra starter under helgen tror jag nog att han kan bli en farlig konkurrent till de övriga och möjligen kanske en första seger kan komma denna helg. Han går verkligen från klarhet till klarhet och kanske har han bra bidrag från sin coach, f.d elitåkaren Alex Eriksson.

Det börjar lite tungt återigen för Yamahaföraren Nick Kouwenberg. En niondeplats och drygt tre sekunder långsammare än täten. Och i den stora klassen MX1 fortsätter Filip ”Fillibang” Bengtsson att glänsa. Tror ärligt att ingen alls kommer kunna stoppa honom från tre nya segrar denna helg om han inte själv skulle lyckas göra något för dyrt misstag. Fillibang var drygt 3 ½ sekund snabbare än Oskar Olsson och Eddie Hjortmarker.

Tim Edberg - Foto: Niklas Svensson

Och precis när jag skriver detta så har träningen börjat i den sista gruppen så där har jag inga resultat ännu att ge. Nu ska jag börja förbereda MxInAction Holeshot Award här i lunchpausen och sedan drar vi igång med en final i varje klass under eftermiddagen. Banan ser ruskigt fin ut och solen värmer upp oss bra här på den fina anläggningen hos Vissefjärda.

Kommentarer (1)

Patrik

Liten sidogrej här i det hela. Niklas, du som känner folk från svemo och är ute och pratar med personalen på banan. Snälla lyft upp problemet med flaggvakterna. Idag på vissefjärda så var det under all kritik. En äldre dam och herre som inte hade en jävla aning om när eller hur dem ska flagga samt andra som inte heller hade speciellt koll på hur man använder gul och grönvit flagga. Jag står i publiken och skäms, blir förbannad för det handlar om säkerhet för förarna här. Sist men inte minst, flaggvakterna måste också stå på rätt ställen och inte gå från sin post av någon anledning.

Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor