Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Jason Andersson fråntagen sin placering efter straff

Jag hoppas många utav Er hunnit med att kolla på reprisen från den tredje deltävlingen av Monster Energy AMA Supercross som avgjordes i lördags natt svensk tid innanför Angel Stadium i Anaheim.

Vi börjar med den lilla klassen, 250 Lites West, där stora frågan var om Cole Seely kunde slutföra en hel final i ledningen. Innan så har han varit i ledning i nästan alla varv men förlorat under det sista varvet till Jason Andersson som visats sig vara som bäst när det verkligen gäller mot slutet. I finalen i lördags så hade vi Cole Seely med där framme direkt, man såg verkligen hur mycket han tog i från startgrinden för att vilja komma ut i ledningen, vilket han gjorde.

Team Troy Lee Design/Lucas Oil Honda - Foto: Andreas Johansson

Jason Andersson startade lite längre bak i fältet och under tiden han fick jobba sig uppåt genom fältet så kunde Cole Seely få sig en ordentlig lucka i ledningen. Men denna kväll var det ingen som kunde stoppa Seely, även fast Jason Andersson var relativt snabbt uppe som tvåa. Seely såg rätt så lättad ut efter målgång efter att vunnit sin första deltävling för i år.

Jason Andersson var tvåa i mål, men blev av med denna placering i efterhand ner till en fjärdeplats. Anledningen var att Jason hade hoppat under en svängande ”röd-vit” flagga som menar på att en förare ligger skadad på banan med hjälp av sjukvårdspersonal och då gäller hoppförbud.

Jason Andersson - Foto: Andreas Johansson

Med straffet som Jason fick medans Seely segrade så skiftades det placeringar snabbt i mästerskapet med en ny ledare vid namn Cole Seely, dock bara med 1 poäng tillgodo ner till Jason Andersson. Det känns just nu som om mästerskapet handlar om just dessa två förare. Visst Zach Osborne och Cooper Webb finns med strax där bakom. Malcolm Stewart imponerade stort och kunde för första gången denna säsong få kliva upp på pallen efter sin tredjeplats.

Det ska bli otroligt spännande att följa fortsättningen av denna klass, som nu bara har tre deltävlingar kvar innan dom får ett uppehåll medans 250 Lites East ska starta sin premiär den 15 Februari i Arlington. Men nu till helgen ska det först köras i Oakland och vi kommer säkerligen att ha en revansch sugen Jason Andersson...

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM