Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

James Stewarts överklagan nekades

Det har varit en väldigt lugn säsong för Yoshimura Suzuki föraren James Stewart, som snart för ett år sedan åkte fast i en dopningskontroll.

Avstängningen blev fastställt till den 11 augusti 2015 och domen kom två veckor innan 2015-års AMA Supercross skulle start, vilket givetvis blev ett stort avbrott för James Stewart som just då funderade på att avsluta sin karriär.

Men James tänkte snabbt om och vi har under våren kunnat se att James Stewart tränat väldigt mycket på utomhus banor och det med anledning att hans Team Yoshimura Suzuki, med teamchefen Mike Webb i spetsen, har försökt överklagat domen som James fick för att kunna starta till utomhus serien i maj månad.

James Stewart - Foto: Andreas Johansson

Det har varit en frustrerad och kostsam process med överklagan och i måndags meddelade FIM att man nekat överklagan från Yoshimura Suzuki och att det är den 11 augusti 2015 som står fast.

Men Teamet meddelar att man står bakom James till fullo och ser fram emot hans återkomst när säsongen 2016 drar igång.

Det positiva för James del i det hela, är ju att han faktiskt kan passa på att läka alla sina gamla skador ordentligt och kan komma starkare än någonsin tillbaka när han väl får börja tävla igen, men tillsvidare så får han nöja sig i fortsättningen att bara kolla på.

Reklam | MXSM

Kommentarer (8)

Patrik

Det kommer, oavsett åsikt om doping eller vad det nu må finnas, att vara en sorg för sporten när Stewart lämnar in. Det tror jag. Har man sett alla de makalösa missar och den ibland löjeväckande dominans som han gett sporten i 12 år som pro är det bara svårt att säga annat än att det finns ett hål att fylla. Om det vore så simpelt att prestera på den nivån (sin egen) med hjälp av lättillgängliga preparat hade vi haft många JS#7. Vilket inte föminskar vikten av att vara konsekventa mot doping. Men man har ju varit det- Han har varit avstängd så illla man kan bli, i evigheter. Jag kommer att sakna honom och hoppas att han lyckas med det osannolika; att dominera ännu några gånger. För det är ju inte titlarna vi minns. De kunde varit fler. Jag minns Toronto för ett år sedan. 2008 AMA nationals. Daytona -11. Debuten på KX125, så hård att vallarna vek sig. De episka säsongerna som får 2015 att söva. Stewarts sanslösa battles med Charmichael, Reed, ´Poto, RD. Vilken åkare finns kvar av den kalibern idag, och kan hävda att han slagit legenderna då och nu. Det är många år på toppen. Med all respekt för att hålla sporten ren så ska man kanske beakta vilken "impact" James Stewart JR haft. Och har, för dess utveckling och allmänintresse. Eller mitt nöje.

Tias

Helt rätt att dom inte beviljar överklagan. Oavsett hur snabb förare man är så har man dopat sig har man inget på banan att göra.

Andreas

Jäkla skitfim.

adde

asdf: AMA Nationals räknas som ett FIM world championship också så det stämmer inte. Förmodligen så lär han väl köra MXGP i Glen Helen och AMA nationals i Utah iom att hans avstängning är slut tills dess.

Magnus

Oavsett tränad eller rätt inställd hoj och vilja så kommer JS åter igen göra vådlig vurpa o bli skadad Han e bäst tekniskt och snabbast men nått stämmer inte i knoppen då han om o om gör vådliga vurpor eller e de så enkelt han åker så fort nån kan och ligger på gränsen till Max och då blir de hårda krascher typ han gör 5-6 st om året men de,återstår att se ! Han behövs på banan för racen

KTM Ready to race

James kommer bli grymt snabb nästa år om han undviker några nya skador och får bli helt 100 i kroppen. Tänk er själva den revanschlusten han lär vilja ha. Och får han bara allt att stämma med inställningen av hojen på banan så finns det ingen som hänger på. Det har han ju bevisat mer än en gång. Riktigt tråkigt dock att de fick avslag på hans ansökan. Men jag tror att de vill statuera exempel med James och inte få några nya dopingfall.

asdf

Va det inte så att han kan köra utomhus ändå om ama beslutar sig för att låta honom då det inte är fim sanktionerat utan en nationell serie som körs av feld och inget vm som sx-serien är?

noppe

Han kan väl komma och köra SM i sommar

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP