Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Jönrup bröt Lünings segersvit

Hemma igen efter en magisk helg hos Linköping MS, som arrangerades under varma och soliga förhållanden på den fina jordbanan i Linköping.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

125cc U17-klassen fortsätter att göra tillvaron på SM-helgerna till det bättre. Ungdomarna ger verkligen sitt yttersta och bjuder alltid på väldigt sevärda finaler. Kan inte riktigt sluta ösa beröm över denna klass att den finns, en perfekt språngbräda att använda sig av för ungdomarna och att få vara med där Sveriges elit är.

Första finalen avverkades på lördagen och snabbast ut över MxInAction Holeshot linjen var Max Pålsson, med enbart ett par centimeter tillgodo på Arvid Lüning då dom båda nästan höll på att köra ner varandra när Lüning åkte på sladd.

Marcus Gredinger - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Bra tempo sattes upp direkt och fyra förare vid namn Pålsson, Lüning, Marcus Gredinger och Emil Jönrup skapa sig en lucka ner till övriga. Max Pålsson tappade tyvärr på slutet efter ett misstag och gled in på en tredjeplats.

Jönrup försökte med alla medel att ta ikapp försprånget som Lüning och Gredinger hade men lyckades aldrig riktigt komma i rygg. Men Gredinger tryckte på extremt bra och satte verkligen press på Lüning vunnit de fyra inledande finalerna.

Bra fighter mellan Arvid Lüning och Max Pålsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Men Lüning kunde hålla ifrån och vann slutligen med drygt tre sekunder före Gredinger och tog därmed sin femte raka seger.

Bra fighter var det även längre bak i fältet. Adrian Åminne-Karlsson knep femteplatsen före Liam Hanström och Felix Boberg. På ett löpande band bakom kom även Rasmus Moen in starkt på en åttondeplats följd av Leopold Ambjörnsson och Oliver Olsen.

Näven i luften från Rasmus Moen som knep en klockren start på söndagen - Foto: Niklas Svensson

Hårt på mål var det även för Elias Persson, Carl Eriksson och Benjamin Löwenhaft. Mellan dom tre skiljde det en sekund och detta var för placeringarna 15-16-17. Strax framför imponerade även Rasmus Varg på en 14e plats som också gör sin debutsäsong i 125cc klassen.

I söndagens final dundrade Rasmus Moen ut i starten och slog upp näven i luften när han gled över MxInAction Holeshot linjen. Moen höll ledningen hela första varvet innan han tillslut fick släppa stafettpinnen vidare till Lüning men kort därefter gjorde även Lüning ett misstag och tappade ner till fyra-femma. Moen slutade sedan på en 12e plats före Rasmus Varg och Pelle Tell.

Hårt i mål mellan Lüning och Pålsson, trea respektive fyra i söndagens final - Foto: Niklas Svensson

Det skedde ganska mycket de första inledande varven men tillslut var Emil Jönrup i ledningen och som han körde. Vilken teknik och lugn den grabben har, ser inte ut att gå så fort på åkstilen och balanserade snyggt på fotpinnarna i de djupa spåren på vissa partier.

Lüning hade inledningsvis en duell med Max Pålsson, som tillslut fick släppa taget och låta Lüning starta jakten på duon i topp som bestod av Jönrup och Gredinger. Dessa två följde varandra tätt hela heatet igenom. Lüning gjorde allt vad han kunde för att ta ikapp men slutligen kom ett misstag och en marksyning vid målpartiet.

Fight mellan Liam Hanström (Yamaha) och Rasmus Moen (KTM) i söndagens final - Foto: Niklas Svensson

Tanken av att segersviten skulle brytas stressade nog Lüning till sitt misstag men han kom igång igen och en ny fight med Max Pålsson inleddes och som höll sig hela vägen in över målflaggan där det skiljdes en halv sekund mellan dom två. Det gick så fort över mållinjen, då ingen ville slå av, att Lüning fick stoppa farten med hjälp av att valla/hoppa mot ett staket.

Framme i ledningen utsattes Jönrup för hårt tryck av Gredinger. Vid ett par tillfällen hade Gredinger ett par riktigt bra chanser att ta sig förbi men Jönrup svarade direkt. Jönrup kunde hålla tungan i styr denna gång och knep sin livs första U17-seger två sekunder före Gredinger.

Prispallen i Linköping. Från vänster Arvid Lüning som tvåa, Emil Jönrup som segrare i mitten och trean Marcus Gredinger till höger - Foto: Niklas Svensson

Jönrup knep även segern totalt med samma poäng som Lüning och med Gredinger på en tredjeplats totalt. Men i mästerskapet behåller Lüning ett tryckt försprång med 36 poäng ner till Gredinger på en andra och 43 poäng ner till Jönrup på en tredjeplats.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP