Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Isak Gifting EM-trea

Vilken dundersuccé de Sverige haft denna midsommarhelg med topp placeringar i EM, VM och i Amerikanska Nationals. Våra svenska krigare börjar verkligen ta för sig runt om i världen.

I helgen var det dags för Italienska Ottobiano att köra en deltävling i EM & VM, en banan som vi tidigare i våras kunde följa live när de Italienska mästerskapen kördes. Och banan var inte nådig denna helg, jag som förare själv såg det väldigt svårt ut att finna ett bra flyt över de tuffa och höga stalpen och det var många som fick vika ner sig när fysiken började tryta.

Isak Gifting - Foto: JesperVisuals - Jesper Persson

Men en som inte vek ner sig alls var vår SM-ledare Isak Gifting, som hela tiden går från klarhet till klarhet. Denna helg har han fått visa sitt yttersta i det finaste finrummet med den fjärde deltävlingen i EMX125.

I lördagens första final knep han starten och drog upp ett högt tempo, skapade sig snabbt en lucka på 4-5 sekunder och höll i ordentligt. Efter 6-7 varv började Mikkel Haarup från Danmark att smyga sig upp bakom och slutligen kunde smita förbi. Men Isak svarade och tog tillbaka ledningen för något varv innan han slutligen fick ge med sig och tappade ytterligare en mot slutet för att knipa tredjeplatsen i mål.

I söndagens andra final var Isak ut som trea i starten, letade sig upp till en andraplats men tappade sedan till en tredjeplats som han höll hela vägen in i mål riktigt snyggt. Detta innebar en tredjeplats totalt och ett första besök för Isak upp på prispallen.

Foto: Niklas Svensson

Och ett ordentligt kliv tog han även i mästerskapstabellen, från en 13e plats till en sjundeplats med 85 poäng inkörda. Då får vi inte glömma att Isak inte kunde delta i premiären p.g.a. skada. Man hoppas ju även att något EM/VM team börjar spana in denna talangfyllda kille som vi har, för jag tror framtiden kommer se väldigt ljus ut om han fortsätter i samma spår.

Det som jag själv verkligen gillar med Isaks åkstil är hur lättsam den ser ut, mycket ståendes på pinnarna och bara låter cykeln få arbeta. Ibland ser det ut som han bara är på väg ner till korvkiosken i lugn takt, det ser inte ut att gå så snabbt som det egentligen gör. Kanske har han kollat mycket på Stefan Everts? Men i alla fall, hatten av till dig Isak!

Övrigt i klassen hade vi en handfull svenskar med till start. Viking Lindström lyckades med en superstark uppkörning i söndagens final från en 20e till nia i mål, en revansch från lördagens missöde som slutade med en 25e plats efter startkrasch, där även Emil Jönrup fanns med. För Filip Olsson blev det en 18e respektive en 13e plats medan Tim Edberg lyckades bäst på lördagen med en 15e placering.

Viking Lindström - Foto: JesperVisuals - Jesper Persson

Fyra deltävlingar återstår och den stora finalen, den sista deltävlingen i mästerskapet, kommer att avgöras på hemmaplan i Uddevalla den 19-20e augusti, i samband med GP-tävlingen på Glimmingen.

Så har ni inte bokat in detta ännu så tycker jag det är hög tid för att göra det nu. Våra svenska vikingar i såväl EMX125, MX2-VM och MXGP-klassen behöver allt stöd dom bara kan få. Nu när vi äntligen har förare som verkligen tar för sig och är med uppe bland världseliten så gäller det att vi gör vad vi kan också, med att stötta och heja på så mycket vi bara kan.

Highlights


Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP