Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

”Inte något fall framåt”

21:a med 21 poäng. Inte riktigt den start på VM-säsongen som Alvin Östlund hade tänkt sig.

Tittar till bland fjolårets resultatlistor. Då hade Östlund 19 poäng efter fyra ronder (var skadad och borta från två deltävlingar). Till slut blev det en 14:e plats i MX2-VM. Ingen fara på taket med andra ord.

-Det känns som det är upp till bevis nu för Alvin eftersom det är många unga förare som står på kö och knackar på dörren till en teamstyrning i VM. Den här helgen blev det väl inte något fall framåt. Han kör bra och håller högt tempo, men när han inte var med från start i något av heaten blir det svårt. Framförallt i det första heatet kom han ingen vart i kön och i dessa sammanhang går det inte att bjuda på halvkassa starter, säger MX-sektionens representant Magnus Margenfeldt, som var på plats i Italien.

Jo, visst höll Östlund bra fart och hans varvtider under andra halvan i framförallt andra heatet visar att både kraft, kondition och fart finns. Men när det finns cirka 20 förare som håller samma speed blir det svårt att ta sig fram. Detta föranleder att starterna är viktigare än någonsin. Unga, spanjoren Jorgé Prado vann (1-2) MX2-deltävlingen totalt före Thomas Covington som klämde sig förbi Prado på sista varvet i andra heatet och vann. Tävlingens stora överraskning var 21-årige tysken Henry Jacobi som blev totaltrea efter att ha blivit tvåa i det första racet.

För medaljaspiranten Hunter Lawrence blev det i helgen platt fall i dubbel bemärkelse. Efter en krasch upptäcktes ett benbrott i handen ok han blir borta i ett par veckor. Borta var även jänkaren Darian Sanayei som skadade knät i samband med brittiska mästerskapet den gångna helgen. Tungt med andra ord för Dixon Kawasaki som redan har Tommy Searle på skadelistan.

Kommentarer (6)

Fredrik

Det känns som det kan bli den sista vm säsongen för Alvin. Jag hoppas att han kan bli lite snabbare. Dom gångerna han har varit med topp 10 i början har han fallit tillbaka så det saknas fart.

Micke Strandbergh

Han måste ju börja med o sätta bra tider på tidsträningen för o få bra startplatser till kvalheaten. Sen handlar det om o komma iväg i starten,har ju haft bra startplatser i tidigare tävlingar och kommit iväg bra,men emellanåt, men han behöver mer speed dom första varven och va tuffare när det är tight o närkontakt.

Carla

Det är på tok för dåliga starter Man måste tänka "jag ska vara först in i böjen " Skicka på en tryckare om så behövs Nä resan är snart slut för Östlund tyvärr om han inte börjar visa lite stake

Janos

Hatten av för Henry jacobi! Viken utväckling, från att vara en förare runt tjugonde plats förra året till en av topp killarna! Imponerande må jag säga.

Björn

Det verkar som Alvin är lite rädd i starterna...Tror inte det saknas knuff i hojen. Han måste börja bränna några kopplingar på träningarna nu för att få till starterna..annars är nog den internationella karriären snart över.

Nicke

Prados starter går inte av för hackor

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MxInAction