Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Inget Lag-VM för MxInAction

Det tar verkligen emot att säga det att till kommande helg och årets upplaga av Lag-VM i Motocross så kommer tyvärr inte undertecknad att finnas på plats själv från MxInAction.

Foto: Niklas Svensson

Jag har de senaste fem året fått äran att se detta underbara event med egna ögon. Första året var 2013 i Tyska Teutschenthal. 2014 i Kegums som jag fortfarande får rysningar längs med hela ryggraden ifrån där de svenska förarna gjorde de mäktigaste körningarna jag fått se tror jag. Kommer aldrig glömma det jubel och dunder som skedde när Filip Bengtsson knep starten inför den stora skara av svenska fans som fanns på plats.

2015 var vi i franska Erneé och den anläggningen är i en särskild klass för sig. Den ”läktaren” det blir där med ca 70-80.000 åskådare bredvid varandra med ett dunderjubel som nog hörs hundra mil ifrån, är nästintill svår att slå. Nästan samma tryck blev det i Italienska Maggiora säsongen 2016 med ett strålande väder, publik och en magisk bana och anläggning.

Foto: Niklas Svensson

Förra året kanske inte var lika glamoröst som förare, åskådare eller vad man nu var när regnet föll i Matterley Basin i England. Men det blev en historisk svensk helg att minnas då vi äntligen nådde vårt efterlängtade mål med en 10e plats totalt med förarna Fredrik Norén, Filip Bengtsson och Alvin Östlund.

Och nu till helgen är det dags för denna magiska helg igen. Denna gång på amerikansk mark på den megahäftiga banan i Red Bud. Och dessvärre tvingas jag stå över denna gång av den enkla anledningen till att det inte finns ekonomi för det.

Men tro inte att jag inte kommer att finnas med er, för jag har säkrat upp och laddat upp ordentligt här hemma i soffan med Redbull och en massa popcorn för att sitta i hela helgen lång och bevaka tävlingen varje sekund, från livesändningar till andra liverapporteringar från plats. Så det kommer nästan att vara som att jag är där men ändå inte.

Svenskarna på plats i USA för första träning igår - Foto: SVEMO Motocross

För Sveriges del hoppas jag givetvis på en ny succé. Men är det något år jag tror det blir svårt med en topp 10 så kan det nog vara denna säsong. Jag anser dock att vi skickar de tre starkaste och snabbaste förarna vi har just nu i dagsläget, givetvis anser jag att även Ken Bengtsson minst lika gärna kunnat vara en av dom tre. Men tre måste väljas och jag tycker vi skickar ett starkt lag.

Men vi har dock ett lag där alla de tre förarna har haft en hel del skadebekymmer under säsongen och som kanske inte riktigt är där dom brukar vara, både fysiskt och fartmässigt. Men det går att säga si eller så hur mycket vi vill. Det är på lördag det gäller och allt kan hända.

Jag vill avsluta med att skicka med en riktigt stor lyckönskning till hela Team Sweden. Till förare, lagkapten med fler som finns på plats för att supporta våra förare mot framgångar.

Trackmap

Men det som ska bli allra spännande och som nog många håller med mig om, är fighten om vem som är snabbast mellan Jeffrey Herlings och Eli Tomac. Det är nog den fighten de allra flesta har förväntningar för att få se. Hoppas dom båda kan komma ut jämbördes lika och sedan verkligen göra upp om det på riktigt.

Som en bonus på det hela ska det naturligtvis också bli kul att få se Travis Pastrana & Co bakom startgrinden igen, det blir nog en show bara det. Kanske vi får se en backflipp av Pastrana uppför den kända uppförstrappan ”Laroccos leap”..? Skulle inte tro det, men något galet hittar han nog på.

Information om hålltider och hur ni följer allt från Lag-VM kommer ut under lördagsförmiddagen och sedan bevakar vi allt i minsta detalj under hela dagen med rapporter direkt från plats.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (18)

Magnus Andersson

Niklas du gör ett mkt bra jobb! Själv tycker jag att svemo borde betala för folk som gör nytta i crosssverige. Du borde ha en självklar ”gratis resa” med motprestation av reportage och bilder på plats. Inget konstigt med det. Kommer dock alltid finnas avundssjuka gnällspikar som skall ifrågasätta. När jag drev Racelife fick jag gå fram med näbbar och klor, tjata oss till att ens ha möjlighet att filma och använda bilder. Jag bekostade alltid mina resor till dem 42 VM och 6 Lag-VM jag fotograferade. Dock fick jag betalt av engelska, tyska och amerikanska tidningar som jag hade avtal/kontrakt med. Ni som gnäller på Niklas och denna sida, lägg av direkt för fasen! Eller tror ni det blir bättre om denna sida läggs ner? Specialisten - Du är min idol, och det vet du ????

Specialisten

1. Svemo har inte någon gratisätare på plats. 2. Dom får ta ledigt från jobbet på egen bekostnad och betala det mesta själv när de bevakar svenska deltagare. 3. Du som klagar på en enda ensam skribent med heltidsjobb och 2 barn som samtidigt försöker göra en mx sida. Är du dum i huvudet eller låtsas du bara? Denna sidan går ekonomiskt back i hundra blås. Nicke gör detta för att han brinner för det. Det är inte tvång att läsa. Är det någon som är intresserad av att skriva om allt möjligt i mx världen varsågoda. Resten håll till godo med ert gratisläsa och ha en bra lag VM söndag. Mvh den allvetandes.

Aaa

Precis Svemo skulle betala resan så man kan få en riktig rapport direkt på plats av någon som faktiskt är bra på det och kämpar på när dom är på plats istället för att skicka folk som inte ens gör något mer än tittar på tävlingen

Mackan

Finns ju ett helt koppel med folk som i alla år åkt på en räkmacka när det är MXoN ! Stackars licenstagare som får betala för ett gäng snåla griniga gubbar som åker med till USA bara för att dem sitter med i Svemos clown club.

Johannes

Ja absolut? Kanske därf sidan är mer sällan uppdateras pga ingen cashar? Snålläsares mindset

Jens H

Skulle du offra 10 000 kronor per skalle för några foton och kassa texter av någon som knappt uppdaterar den här sajten Johannes?

Erik

Funkade inte att betala med mastercard för mig, undrar vad man ska göra?

Jonas

Är det nån er som har strul när ni ska betala på mxgp tv?

Fredric

Tack Jimmy! Der var en tumme upp från iPhone som blev frågetecken på hemsidan...

Fredric

Tack Jimmy????????

Johannes

Ööö varför skickas inte du nicklas å carro över???? samarbetet e guld mä er två ,å svemo har inte med er....... v***f****n!?

Jimmy

Fredric, se mxgp-tv.com för tider, där visas sändningstiderna för din tidszon, alltid enklaste sättet att ta reda på när heaten går utan att behöva räkna själv

Fredric

Lägg gärna ut en länk till helgens tidsschema i europeisk tid.

Kippilä

Eurosport 2 sänder på söndag med start 21:00

Jo

Ja det kan man göra Andreas, skapa en inloggning på mxgp-tv.com så har du allt där :)

Andreas

Om man betalar för det på mxgp.com kan man se det morgonen efter då?

Per

Finns att köpa på mxgp.com då får du både lördagens kval och söndagen kostnad 30 dollar cirka 260 kr

Per

Går det att se live på nätet någonstans?

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM