Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Inget guld för Team USA denna gång heller

Det har varit några tuffa säsonger för Team USA med tävlingarna i Motocross of Nations. Ett lag som jag tror har den största pressen på sig av samtliga då många anser att dom bör vinna.

Nu har Team USA ”förlorat” tre gånger i rad men kunde trots helgens flera missöden säkra en tredjeplats totalt när det bara återstod några varv kvar i den sista finalen. England höll ett grepp om just den platsen tills Shaun Simpsons kedja gick av.

Ryan Dungey - Foto: Niklas Svensson

Det var den sjätte gången i rad som Ryan Dungey var med för att köra för sitt hemland USA och hans rutin i dessa sammanhang har givetvis varit otroligt viktig för de övriga förarna i laget. Dungey inledde med en andraplats i det första heatet efter en bra fight med Maximilian Nagl från Tyskland.

Men i det sista heatet för dagen blev det en tuff resa för Dungey som var omkull på det första varvet och fick kämpa sig upp till en 11e plats i mål. Tuff dag hade även Eli Tomac, som i det första heatet fick kämpa sig upp genom fältet men det tog stopp när han kom i rygg bakom Fredrik Norén, som stängde dörren helt på sin femteplats.

Eli Tomac gav publiken något ordentligt att titta på med sina uppkörningar - Foto: Niklas Svensson

I det andra heatet bjöd dock Eli Tomac på årets uppkörning skulle jag tro, var omkull i starten på det första varvet och var inblandad i flera incidenter i inledningen av heatet men kämpade hela vägen upp till en tredjeplats i mål.

Men någon som jag inte blev riktigt imponerad av var den nyblivne nationals mästaren Jeremy Martin, som såg ut att ha det riktigt jobbigt ute på den tuffa banan i Kegums som resulterade i en 11e respektive en 13e plats. Dock kan han varit rätt mörbultad sedan kraschen i lördagens kvalheat där han flög av som i en katapult.

Tuff debut för Jeremy Martin i Lag-VM - Foto: Niklas Svensson

Men trots flera missöden så visar USA att dom ändå kan lyckas samla ihop tillräckligt med poäng för att klara en pallplats.

Kan ju tillägga det att mellan åren 2005-2011 så var det just Team USA som segrade och har nu förlorat tre på rad. Men nästa år är vi tillbaka i samma land som dom segrade förra gången, när Motocross of Nations kommer att ta plats på Franska banan i Ernée.

Förarna i Team USA - Från vänster Ryan Dungey, Eli Tomac och Jeremy Martin - Foto: Niklas Svensson

2005 gick Lag-VM på samma bana och denna gång var det just Team USA som segrade med förarna Ricky Carmichael, Kevin Windham och Ivan Tedesco. Så nästa år kan vi säkerligen ranka USA med låga odds till segern, men det återstår att se.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (21)

Lasse

Alla säger det är mer fart och mycket snabbare banor i USA. Men hur kommer det sig då att genomsnittshastigheten är densamma nästan överallt i världen.

Berra

Banorna i Nationals är mer öppna och bjuder på mer fart, än de tekniska banorna som vi har.

Tomas

Tror inte Caroli har så mycket mer fart, utan han har vunnit på sin jämnhet. Tycker man ser det när han försöker hänga på andra tidigare att han gör misstag. Så tror det blir RV som vinner. Han har dessutom vunnit ganska säkert i USA. Hade det varit Dungey som kom hade jag trott mer på Caroli. Sen finns det väl några till som vill vara med tänker främs på Nagel, Paulin och Desalle. Tror det blir dom 5 som kommer vara i topp

Kim

Tror också AC 222 kommer att slå RV2 pga av banorna här i Europa är så mycket tuffare än over there. Men grymt skoj att få se Rv i Gp

chiboom

europerna har avancerat ser d ut som. de går snabbare här än vad man tror. bevisligen. men sen är dom ju inte vana vid underlaget.. jag vet sj hur det är som helst åker grus. komma till sand så är man ju som nybörjare. men i denna nivå tycker man ju att de kan kvitta.. ska bli kul att de cairoli VS villopoto. sätter en 3hundring på antonio faktiskt

Tomas

Martin körde inte så bra i kvalet heller. Låg väl 5 och hade nog svårt att avancera. Så vet inte hur mycket skadan påverkade honom då det gick bättre i finalerna.

krille

hittade det själv men tackar ändå dennis ser intressant ut

Dennis

http://www.moto-station.com/article86235-mondial-mx-2015-ryan-villopoto-d-barque-en-mxgp-c-est-officiel.html På franska dock!

D

racerxonline.com

Dennis

Krille.. raxerxonline.com

krille

https://twitter.com/ryan_villopoto2 lite kryptiska uppdateringar men det lyser ändå igenom vad som komma skall.

krille

Kim vart kommer infon om villopoto från (nyfiken)

Lukas

Martin var ju skadad...

Kim

RV2 till Gp för KRT Kawasaki, sweet!!

anders

Tror förarna i usa skulle lägga lite mer tid på banorna i europa, märks att dom har svårt med dom!

Jens

Det va 1990 som lag VM arrangerades i Vimmerby det är 24 år sen man kan inte riktigt jämföra då och nu det är så enormt mycket större idag med allt runt omkring det går inte att jämföra samma vecka måste tänka på att det inte ser ut likadant idag.

asdf

Ktm med tanke på att MXON arrangerats i vimmerby så borde nog uddevalla klara av det,

KTM Ready to race

ADDE Trots att Uddevallas anläggning är stor med svenska mått mätt så är den nog alldeles för liten för att arranera mx of nations på

Robin

Tycker det är grymt kört med brutna tår av Jeremy Martin!

Kim

Vad jag lyckats läsa så hade han brutit tån samt ankeln, enligt Racerxonline.com

Adde

Kan dom inte anordna lag vm i uddevalla

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP