Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Ingen Ryan Dungey till Lag-VM för Team USA

Vi ligger drygt 1 ½ månad bort från årets största höjdpunkt för säsongen och det med årets upplaga av Motocross of Nations, Lag-VM, som ska köras helgen den 26-27 september i Franska Ernée.

Och i helgens AMA Nationals deltävling i Unadilla så blev det klart vilka förare Team USA kommer att skicka och det blir inte årets Supercross mästare och snart (inte klart) årets Nationals mästare Ryan Dungey på sin Red Bull KTM.

Ingen Ryan Dungey till Frankrike denna gång, även fast det var där han vann senast - Foto: Niklas Svensson

Ryan har valt att ta semester efter säsongen som varit lång och vill vila från Lag-VM som han kört de senaste sex säsongerna.

Eller kan det vara som många andra skriver att han inte vill köra för att det inte gått något vidare dom gångerna han varit med senaste åren?

Roger de Coster - Foto: Niklas Svensson

Hur som helst förstår man hans beslut, då det inte är ett lätt schema dom har under ett helt år där man först kör 17st Supercross deltävlingar i rad och sedan direkt med 12st Nationals.

Istället presenterade förbundskaptenen Roger de Coster att Team USA kommer bestå av tre Yamaha förare vid namn Justin Barcia i 450-klassen, Cooper Webb på en 450F i open klassen och med Jeremy Martin på en 250F.

Jeremy Martin får en ny chans att pröva lyckan med Lag-VM - Foto: Niklas Svensson

Givetvis är detta laget alla vill slå och nu har dom faktiskt förlorat tre år i rad. Och senaste segern kom faktiskt just i Frankrike senast säsongen 2011 men då på banan i Saint-Jean d’Angély och med förarna Ryan Dungey, Blake Baggett och Ryan Villopoto.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (4)

Jobsson

Markus hela ernee är ju ombyggd. Sen är de en av världen coolaste anläggningar och som tar mkt publik.

Jens

Jag tror Frankrike kör hem årets lag VM Febvre Paulin och Musquin kommer bli riktigt tuffa att slå tror detta blir Frankrikes VM hela vägen!

Markus

Förstår honom! Tufft schema. 6 år i tjänst. Dessutom., varför lägga Lag VM på en riktig skit bana? Nu är dem flesta banorna i Europa medelmåttiga. Men Ernee är katastrof!

Richard

Ryktas om att inte Norén kommer köra för Sverige heller stämmer detta?

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop