Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Inför MX-helgen

VM och EM i helgen, och lite info från andra sidan Atlanten. Och självklart några skador, förstås.

Vi börjar med VM och EM som i helgen gör upp i Kegums, Lettland. Enligt startlistorna är det gott om svenskar, framförallt i EM-klasserna 125- och 250cc. Sedan får vi som vanligt ta det med en nypa salt. Det är nämligen sällan eller aldrig som alla som är uppsatta på listan som sedan kommer till start. Så här ser det ut på svenskfronten.

VM (MXGP): Filip Bengtsson, Jonathan Bengtsson.

VM (MX2): Alvin Östlund, Anton Gole.

EM250: Albin Gerhardsson, Adrian Hellqvist, Ken Bengtsson, Sebastian Mårtensson, Hampus Kahrle, Isak Gifting, Edvin Hagman, Jesper Hultman, Rasmus Håkansson, Viking Lindström, Rasmus Andersson och Jimmy Wicksell.

EM125: Leopold Ambjörnsson, Andre Högberg, Marcus Gredinger, Elix Ruth, Filip Olsson, Emil Jönrup, Arvid Lüning, Adrian Åminne-Karlsson, Axel Gustafsson, Felix Boberg och Samuel Flink.

Förare som alldeles nyligen tagit plats på skadelistan och inte kommer till start i Kegums är fransmannen Tom Vialle (Cap Husqvarna) och Adam Sterry (F&H Kawasaki). Den förstnämnde har skadat en handled och för britten är det en fot som har fått sig en kyss. Vidare är det klart att finländaren Kim Savaste och Pfeil Kawasaki går skilda vägar.

I USA är det bara en vecka kvar innan Nationals smäller igång. Det sker emellertid utan Malcolm Stewart som inte har någon styrning då hans kontrakt med JGR Suzuki som bekant bara gällde SX-serien. Stewart har fått erbjudanden från diverse team, men inget som han anser sig vara värdigt. Det har däremot Alex Ray. Han kommer nämligen att ersätta skadade Cooper Webb hos Monster Energy Factory Yamaha. Ray kommer närmast från Cycletrader/RockRiver/Yamaha.

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM