Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Hit å Shit i april

Dags att summera april månad där jag personligen mestadels vistades utomlands. Får ta artiklarna på MXInAction till hjälp för att sätta samman månadens hit å shit.

HIT:

EM-pallen: Flertalet svenskar har redan utmärkt sig på den internationella scenen. Två av dem så pass bra att de redan har besökt EM-pallen. Emelie Dahl som trea/etta (tvåa totalt) i danska Naestved samt Tim Edberg som slog till med en andraplats i holländska Valkenswaard (125cc).

Indrek Mägi - Foto: JesperVisuals - Jesper Persson

AMA-fighten: När Ken Roczen skadade sig trodde jag att det skulle bli en räkmacka för Ryan Dungey. Men Eli Tomac ville annat. Hans uppvaknande gjorde AMA-säsongen hetare än på mången god dag. Synd bara att han klantade till det i New Jersey. Öppet mål för Dungey i Las Vegas, eller?

SM-premiär: Äntligen var det dags för vårt eget mästerskap. Sköna heat och härliga fighter. Synd bara att eftersmaken blev en smula sur. Hur som helst är det kul att vi är igång igen.

Nick Kouwenberg - Foto: JesperVisuals - Jesper Persson

SHIT:

Muppregel: Från och med nästa år måste förarna i SM ha svensk licens för att kunna bli svenska mästare. Och det kommer att gynna sporten? Och det kommer att göra startfältet bredare och bättre? Och det kommer att få Nikolaj Larsen, Mathias Gryning, Julie Dalgaard & Co att köra SM nästa säsong? Enligt undertecknad blir svaren på frågorna – NOT, NOT och skulle inte tro det!

Kommentarer (4)

Lennart

När SM precis börjat få status med lite Goa namn så börjar de med detta. Helt sjukt svemo dra åt hälvete

Jensa

Och förresten kör SM på 1 dag!!! Det är inte någon annanstans man kör 3 heat!! Varför kör vi inte som övriga Europa????

Jensa

Håller helt med!!! Nu när äntligen några utländska förare kommer hit och kör så det återigen blir lite status på SM!! Nej SM ska vara " öppet"!

Sven Åsberg

Tycker det ser ut som det gjorde för 20 och 30 och för den delen 40 år sen, när jag kom i kontakt med svensk motocross. Spännande som tusan!!! Och ........... .........SVEMO klantar till det!!!! Jag ser verkligen fram emot att höra argumenten för att utelämna utländska förare till att kunna bli Svenska mästare. När vi nu äntligen börjar locka förare utifrån. Vad är vi rädda för?? Konkurrens?? För många förare på SM'n?? Isåfall kan vi ju slopa wildcard systemet så våra + 40 förare kan köra SM istället. ( förlåt alla duktiga + 40 killar, ni är beundransvärda, men det säger en del om svensk mx att ni är där fortfarande och tar poäng) SVEMO måste sluta tänka 'ankdamm' om svensk mx skall kunna växa!!!!!

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop