Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Herlings världsmästare 2018

Trots att en deltävling återstår så kunde Red Bull KTM föraren Jeffrey Herlings knipa sitt livs första VM-titel i MXGP-klassen, inför hemmafansen i Holländska Assen.

Trots en nyckelbensfraktur mitt under säsongen, en missad deltävling, så kunde aldrig den niofaldige världsmästaren Antonio Cairoli få Jeffrey Herlings ur balans och i söndagens första final körde Herlings över mållinjen som segrare och som världsmästare i den stora klassen.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Han har tre VM-guld sedan tidigare i MX2-klassen, om ordet men/om inte hade funnit hade det kunnat vara fem VM-guld, men skador satte stopp under två säsonger. Även förra årets när Herlings gjorde debut i MXGP-klassen trodde de flesta att VM-guldet skulle komma även då, men återigen satte skadorna stopp.

Så när det blev en repris av detta i somras, med ett nyckelbensbrott och en missad deltävling, så var det nog en stor lättnad och lycka när Herlings körde över mållinjen som världsmästare för första gången i MXGP-klassen.

Foto: KTM Racing - Ray Archer

Så nu har Herlings totalt 4st VM-guld och om han håller sig hel resten av sin karriär och behåller samma fart som idag, så kan han nog hinna med minst en handfull VM-titlar till i MXGP-klassen.

Trots att han nyligen fyllde 24 år och är ung, så har jag svårt att tro att han skulle släppa taget om MXGP och pröva lyckan på andra sidan Atlanten i sin karriär. Men det återstår att se, jag har dock svårt att se vem som ska kunna stoppa denna man de kommande åren.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (6)

Roger Persson

En fantastisk förare,han är världens bästa utan tvekan! Jag blir full i skratt när USA älskare säger att E.tomac skulle vara ett hot, lag vm är en lagtävling men tomac är chanslös i 20 GP lopp och herlings har ju tävlat i usa och alla vet hur det gick!

Tomme

Är det någon som vet varför motorstv har slutat visa mxgp och mx2?

Göran

Världens bästa crossförare, nu på alla underlag även om han är oemotståndlig i sanden. Slutexamen blir det när han möter bla E Tomac i lag vm borta i USA. Krävs nog "strul" om någon skall hota... Ken Rozen före den svåra skadan hade varit ett hot, troligtvis inte nu. Frågan är om inte Carioli blir 2:a igen, han är ju den enda utmanaren i Europa.

Chrille

Enligt en intervju med Herlings så har han sagt att han stannar i Europa pga familj och vänner. Han har allt här i sin närhet, sen tror jag att pengarna spelar in lite med kontrakt etc. Så det blir nog några år till i MXGP innan han packar väskan till andra sidan atlanten.

Thomas a

En värdig vinnare och börjar bli lika överlägsen som Carmichael var på sin tid. Skulle tyvärr säga att han ( med bristande motståndare) kommer vara anledningen att mxgp tappar följare. Det är bara så att man vill se en fight om titeln och inte en one man show.

Erik

Vad jag har förstått från tidigare intervjuer så är inte Jeffrey ngn fan av whoopisar, inte för att det är ngt sådant som påverkar honom i hans val att fortsätta sin satsning i VM. Sen känns det som att pengarna styr det mesta, misstänker att han tjänar minst lika bra i VM som han hade gjort i AMA. Måste nog säga att Jeffrey Herlings är en av de stora namnen till att jag följer VM.

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM