Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Hemma hos Hedman

Kära Raymond James. Det var många år sedan sist. Närmare bestämt år 1999. Men nu var AMA-SX-serien tillbaka på arenan i NHL-stjärnan Victor Hedmans hemstad Tampa.

I Hondalägret vill man nog glömma denna anhalt så fort som möjligt. Nu är även Cole Seely borta från medaljkandidaturen (se separat artikel). Desto skojigare för Cooper Webb som fick smaka på hur det är att vara i ledning, det var en tid sedan sist. Samtidigt fick han känna av att det går vansinnigt fort där framme då ledningen bara var till lån.

Blake Baggett fick heta ”Spiderman” hela helgen efter att ha flugit in i ett skyddsnät. Hoppsektionen gick snabbt, så kvickt att kurvan plötsligen dök upp. Tur att det fanns ett skyddsnät. Märkligt att han inte ens föll av cykeln. Men det är väl sådant som en seriefigur klarar av i sömnen. Han, Batman och ett par till.

Chad Reed var på väg mot säsongsbästa när hans svenskättling började uppföra sig en smula besynnerligt. Och en cykel som inte mår hundra när dess ryttare är tio meter uppe i luften, ja det är ingen bra kombination. En elfteplats är inte värt att offra liv och lem för, så Reed svängde av. Justin Hill? Hoppsan! Såg ut som att han inte gjort något annat än kört 450cc hela karriären. Passeringen på Eli Tomac var magnifik, för att inte säga briljant. Att sedan Eli Tomac drog det längsta strået är väl inte så mycket att säga om. När han klarar sig utan strul är han snabbast. Han vet om det och konkurrenterna likaså.

Visst var det en fröjd att se Jason Anderson i sandsektionen? Framhjulet högt var medicinen. Lika trevligt var det att se Austin Forkner vinna lilla klassens final. Det var hans första SX-vinst i dessa sammanhang. Förstagångare är alltid förstagångare. Men jag längtar tillbaka till den västra serien, tycker att det är mer drag där.

Foto: Simon Cudby

Reklam | MXSM

Kommentarer (1)

Janne

Blir det några repriser på helgens evenemang??

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor