Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Hellre pommes än svartsoppa

Inget VM i Uddevalla. Det förvånar mig inte. Kampen med kommunen har pågått under längre tid och den här gången blev det kalla handen.

Tänkte först skriva om hur tänker egentligen kommunpamparna? Men så fann jag denna krönika från tidningen Bohuslänningen och det var som att slå huvudet på spiken. Se länken här nedan och digga krönikörens varma hälsningen till de med bestämmanderätt – ha en kall, isig, hal och bedrövlig vinter på er. http://www.bohuslaningen.se/%C3%A5sikt/debatt-och-ins%C3%A4ndare/varje-krona-till-motocross-vm-ger-dubbelt-tillbaka-1.5066757

Hur blir det nu framöver? Ja, ingen vet väl egentligen. Kommer BMK Uddevalla någonsin tillbaka in i matchen? Nobody news? Kan någon annan svensk klubb ta över stafettpinnen? Tror knappast det. En god vän till mig sa, då kanske någon annan skandinavisk arrangör kan axla manteln. Personligen bryr jag inte om VM körs i Finland eller Danmark, då kan jag lika väl besöka Valkenswaard, Matterley Basin eller annan ort istället. Hellre pommes med majo eller fish & ships än svartsoppa, om man säger så.

Kan den dynamiska duon ha något på gång för att rädda upp situationen? Tänker då inte på vare sig Batman eller Robin, utan om Staffan och Elisabeth på Bergman Trading. De har rutin, De har erfarenhet. De har kunskap och de har redan en god relation till Youthstream. Frågan är bara – vill de? I år har de fullt upp med finalen i Superenduro-VM den 31 mars i Sparbanken Arena i Lidköping. Men nästa år?

Om nu inte de vill, vad händer då? I värsta fall har vi ett skräcksenario framför oss då det kan dröja länge, länge innan vi har ett motocross-VM på svensk mark igen. Om någonsin!

Kommentarer (9)

Janoa

Ja VM äe numera ett minne blott för all framtid

Jonte

Vimmerby skulle tagit över. Fantastisk bana!

Han som vet

Hur mycket tappar inte staden Uddevalla i intäkter på att VM inte körs där. Hotell, restauranger m.m. Tänk er att 5000 personer lägger 1000 kr per skalle. Bara det blir 5 mille.

Jens

Dom 10-12 miljonerna som man får in i publik intäkter måste ju ta vägen nånstans? Och som nån skrev i förra inlägget varför gör man inte aktiebolag av det hela och tar hjälp eller försöker få med nån eller några investerare på kroken så slipper man krypa hos kommunen.

Aaa

Ansvarsfulla hoppas du är ironisk för det finns fan inte en enda ansvarsfull politiker i detta sönder knu...de land

Aaa

Nej klart politiker håller hårt om skatte pengarna för sånt här det är ju deras rese/semester/bonus pengar det handlar om liksom ta bort en av deras jävla fester och dom har 4-5 miljoner över

Erik

Innan man kan börja gnälla på kommunen att de ska ställa upp måste man ha alla korten på bordet, dvs hur ser ekonomin ut, vilka intäkter finns och vilka kostnader. Jag misstänker att en hel del av intäkterna går till Youthstream och jag är ytterst tveksam till att svenska skattepengar ska gå dit. Nu är det motocross det gäller och det gillar ju vi och tycker att det ska satsas på men det är egentligen samma sak med alla evenemang som ska ha kommunalt stöd. I Göteborg tyckte man att kommunen skulle vara med och betala för hästhoppnings EM och jag tror nog att alla inblandade då intygade hur bra det skulle vara för Göteborg och handlarna och sätta Göteborg på kartan. Med facit i hand och med tanke på den brakförlust det blev skulle nog kommunen ha tackat nej. Först när BMK Uddevalla redovisar kostnader och intäkter kan jag tänka mig att börja klaga åt något håll och jag tror inte mina klagomål kommer att ligga på kommunen. Det kanske är ansvarsfulla politiker som inte vill gambla med skattepengar som det ska vara.

????????

Knows chips ;-)

quattro

Hoppas inte tåget gått helt ännu för ett eventuellt återkommande av vm till uddevalla. Men det känns som youthstream strävar efter att få fler tävling i typ thailand o andra länder mer exotiska än kalla sverige. Det ser mörkt ut tyvärr. Hoppas kan man ju dock. Tror inte ja missat nån vm tävling i sverige sen 250 vm i vissefjärd -78 där Thorleif Hansen sotade ur sin fabrikskawa i sågspånet. Härliga gamla minnen.

Reklam | MxInAction
Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | Forsell Motor