Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Handled och käke

Skadorna hopar sig i AMA-SX och listan blev i helgen ännu längre. Ytterligare tre toppförare gjorde sig nämligen illa i Atlanta.

I den stora klassen kraschade Team Rocky Mountain ATV/MC-KTM-WPS:s toppförare, Blake Baggett, i den tredje och sista finalen. I hans fall tycks det handla om en handledsskada som behöver kikas ytterligare på för att kunna se hur illa det ligger till. Baggett ligger för närvarande trea i tabellen med 15 poäng upp till tvåan Marvin Musquin, samtidigt som han har sex poäng tillgodo på fyran Justin Brayton.

När det gäller Suzukis 22-årige fabriksförare Justin Hill och hans skada handlar det om brutna tår.

Helgens kanske vådligaste krasch svarade den 23-årige fransmannen Dylan Ferrandis för. Enligt rykten handlar det om en bruten käke och några utslagna tänder för den niondeplacerade Monster Energy Yamahaföraren.

MXInAction ber att få återkomma i ärendet så fort vi har fått mer information.

Foto: Team Rocky Mountain ATV/MC-KTM-WPS (B. Baggett)

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (6)

Survivor

Snart kommer väl nya odds på bettingsajterna: Vem "överlever" säsongen? SX är ganska trist även utan skador tycker jag, men de kanske gillar det som det är där borta...

Specialisten

Måste vara något nytt skaderekord i år. Skittråkigt. Reflekterat över att dom banmarkeringarna fällt väldigt många. Det är juförsig bättre än att hamna på motsatta körbanan. Men många krascher pga fastnat m fotpinnar o dom åker ut i bana osv blir det.

Quattro

Tror ärligt att det är en kombo av för snabba starka hojar och banorna. Eller är det bara otur. hur som helst aldrig sett liknande manfall o då har ja kollat supercross sent tidigt 80 tal. Vore underbart att få se en säsong då alla e me o drar.

Fredrik Ternvall

Jag håller med om att det blir för mycket skador. Det borde gå att göra rundare hopp utan att det blir tråkigt.

Anders Wallsten

Svar till James: Bra poäng där!

James

Jag kan inte minnas att så många förare skadat sig på en säsong på länge. Är det önsketänkande från min sida eller har de (återigen) pressat banutvecklingen lite för långt där risken för stora skador vid små misstag blivit för stor?

Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | KTM