Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Gott och blandat

Medan vi alla funderar på vad Fredrik Noréns gästspel hos Castrol Suzuki kan komma att leda till har det även hänt lite annat på MX-marknaden.

När det gäller just Fredrik Norén är det kanske några av oss drar en koppling till en eventuell öppning hos HRC Honda då 21-årige holländaren Brian Bogers skadat foten så allvarligt att han väntas bli borta ganska länge. Det är ingen hemlighet att Honda letar en ersättare, men vem det kan vara är fortfarande ett frågetecken för de allra flesta.

Skadat sig har även jänkaren Benny Bloss gjort. I hans fall handlar det, precis som för Bogers, och en krasch i samband med tester. Bloss skadade bland annat vänster lunga. Från teamet, Rocky Mountain KTM, rapporteras det emellerid att han väntas vara tillbaka till SX-premiären i Anaheim.

22-årige ”aussien” Hayden Mellross får fortsatt förtroende hos 51Fifty Energydrink Yamaha. Mellross kommer att köra den västra SX-serien. För Dillan Epstein blir det dock flytt från USA till Kanada då han har skrivit på för Rockstar Energy Yamaha hos lönnlöven. Det är förövrigt samma team som kirrade den nationella titeln 2017 med Matt Goerke i sadeln. I AMA är det klart att tidigare privatföraren Justin Starling (representerade Puerto Rico i lag-VM) kör för AJE Motorsports Husqvarna tillsammans med sedan tidigare kontrakterade Cole Martinez.

I Europa har det tävlats i den franska SX-touren. Platsen var Lyon och vinnaren blev Cedric Soubeyras. Närmast bakom placerade sig landsmannen Fabien Izoird medan italienaren Angelo Pellegrini blev trea. Den sistnämnde var förövrigt enda icke fransos bland topp 10.

Till sist har det äntligen blivit på pränt att Benoit Paturel har klart med en ny styrning. Han kommer 2018 att köra i MXGP-klassen för det nya VM-teamet BOS Suspension KTM tillsammans med Jordi Tixier.

Foto: www.yamaha-racing.com (Paturel)

Reklam | MXSM

Kommentarer (2)

Classe

Han körde endast nån sx tävling för dom under hösten medan han va mellan två kontrakt

Jens

Va inte Paturel klar för bud racing i höstas? Fanns väl bilder på det?

Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP