Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Gole tillbaka på toppen

För en dryg vecka sedan fick fanns vi på plats när den tredje deltävlingen av årets MXSM-mästerskap skulle avgöras i Linköping och tidigare har vi rapporterat om MX-Women och 125cc U17-klasserna.

Anton Gole - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Idag är det dags att titta igenom vad som hände i MX2-klassen och där var det faktiskt riktigt kul att se att fjolårets svenska mästare Anton Gole, som haft skadebekymmer under hela försäsongen, fanns tillbaka där han hör hemma – på toppen av prispallen.

Gole gjorde ett försök i Vissefjärda, men det var kanske lite för tidigt. Han försökte men tvingades kasta in handduken efter lördagens första final. Åkte hem och filade lite till och kom sedan tillbaka till Linköping och knep nästan tre raka heatsegrar.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I lördagens korta final var det hårt in på målsnöret men Pontus Jönsson kunde knipa sin första SM-seger för säsongen, med endast 0.489 sekunder före Gole som låg på som en iller. Bakom följde Danne Karlsson, Nick Kouwenberg och Tom Söderström. SM-ledaren Ken Bengtsson hade en tuffare inledning men kom slutligen in som sexa före Mathias Jorgensen och Albin Gerhardsson.

Avrundade topp 10 gjorde David Kadestam och Fredrik Theorell. Två förare som man faktiskt inte fått se så mycket av innan denna helg men två tuffa deltävlingar inledningsvis, men här i Linköping på hård bana var dom tillbaka i slag igen.

David Kadestam - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Men till söndagens finaler var det flera som gjorde ett försök men det var tillslut ingen som kunde kontra på Goles tempo, som vann båda finalerna och därmed segrade totalt i Linköpings deltävling.

I första heatet på söndagen fick vi följa flera bra fighter. Husqvarna trion Pontus Jönsson, Danne Karlsson och Ken Bengtsson låg tätt intill varandra och fightades om pallplatserna men ordningen blev sedan som jag skrev dom i, med endast någon sekund mellan dom tre.

Tom Söderström - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Stark insats gjorde även Mathias Jorgensen på en femteplats före Tom Söderström, David Kadestam och hemmahoppet Hampus Kahrle. Och just för Hampus blev det en tuff helg på hemmaplan, säkerligen med en hel del hemmanerver som spökade. Startkrasch och några vurpor resulterade med placeringarna 22-8-4.

Nick Kouwenberg var ut runt 4-5 i söndagens första final men var omkull på andra varvet och iväg helt sist i fältet och en tuff resa blev det upp till en slutlig 16e plats i mål och avslutade sedan med en sjundeplats i sista finalen.

Ken Bengtsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I sista finalen knep Gole starten och man trodde då att han skulle säga tack och adjö för att försvinna ifrån. Men precis bakom fanns Tom Söderström, som också gjorde comeback denna helg. Och vips sa det så dundrade Söderström upp i ledningen och detta fick nog Gole att bli lite ställd.

Gole lät Söderström hålla tempot i ledningen och efter ett par varv satte Gole tillbaka en stöt och drog sedan ifrån mot en säker seger. Ken Bengtsson kunde avsluta helgen starkt med en andraplats före Danne Karlsson, som tog sin tredje raka tredjeplacering för denna helg.

Foto: Niklas Svensson

En otäck krasch fick man tyvärr bevittna under söndagens sista finalen och det var i fighten mellan Rasmus Andersson och Jeff Oxelmark. Dom båda kolliderade och gick omkull extremt hårt in i en uppgång på en dubbel. Jeff låg otäckt kvar med ansiktet i marken för ett tag samtidigt som Rasmus ställde sig upp men vinglade av och föll ihop på sidan av banan.

Men det tog några minuter sedan satt i alla fall Rasmus upp och Jeff lyckades gå därifrån på egna ben med pappa Pierre. Jeff fick åka hem med en hjärnskakning och Rasmus fick efter en sjukhusvistelse åka hem med trasiga ledband till nyckelbenet samt med komprimerade kotor i ryggen. Vi skickar en krya på hälsning till er båda.

Otäck stund när Jeff Oxelmark (liggandes) och Rasmus Andersson (sittandes) kraschade samman hårt - Foto: Niklas Svensson

Innan vi avslutar MX2-rapporteringen från Linköping så vill jag lyfta på hatten för några förare som denna helg lyfte på mina ögonbryn. David Kadestam var en av dom, som knep starten i söndagens första final och ledde i två varv innan Gole tog över. Körde till sig placeringarna nia-sjua-tia och var verkligen tillbaka i slag igen.

Albin Gerhardsson börjar verkligen ta för sig mer och mer och denna helg blev det platserna 8-19-5 samt Fredrik Theorell som började visa sig mer med placeringarna 10-10-11. Sist men inte minst var det extra kul att se Danne Karlsson tillbaka i toppen med tre raka placeringar på tredjeplats.

Prispallen med Pontus Jönsson som tvåa till vänster, Anton Gole som segrare i mitten och Danne Karlsson som trea totalt till höger i bild - Foto: Niklas Svensson

Men eftersom Isak Gifting tyvärr skadat sig så har nu Ken Bengtsson en stor ledning totalt i mästerskapet. Han leder med hela 38 poäng före Pontus Jönsson och har sedan ytterligare fem poäng ner till Hampus Kahrle.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop