Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Gole – man on a mission

Nytt år, nya förutsättningar med nytt team och ny bike. Vad tror Anton Gole om kommande VM-säsong? Vi slog en signal för att eliminera ett och annat frågetecken.

22:a plats och 99 VM-poäng. Det låter väl inte så pjåkigt under en debutsäsong bland världens bästa MX2-förare (jänkarna exkluderade). Men frågar vi Anton Gole så var han allt från helnöjd.

– Jag vet att jag kan bättre och med facit i hand är jag inte helt tillfreds med vad jag åstadkom i VM under 2017, menar Anton Gole.

Samtidigt ska vi ha i åtanke att det blev inget enkelt debutår för den sympatiske svensken. Som bekant gjorde han illa sig ganska ordentligt i samband med SM-deltävlingen i Ulricehamn, vilket till följd att han körde skadad, alternativt småskadad, resterande del av VM-säsongen. Som ni nog alla vet blev det mitt under säsongen även en övergång från Husqvarna Scandinavia till att vara fabriksförare för TM. Nog om detta, då de numera är historia.

– Operationen efter säsongen har medfört att jag inte riktigt är där jag hoppats vara. För att vara helt ärlig måste jag inse att det nog tar två eller tre VM-deltävlingar innan jag är helt hundra, erkänner Anton Gole.

Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

När MXInAction når honom har han nyligen varit i Italien och tränat i tre veckor. Efter ett par dagar på hemmaplan vänder han kommande helg ned till Italien igen.

– Allt har fungerat bra i Italien. Jag kör på en Yamaha som i stort sett är den jag kommer att tävla på, så jag har haft gott om tid för inställningar och dylikt. Chassit är hur bra som helst och teamet har fått till en motor som är stark över alla register, medger Anton Gole.

I teamet I-FLY JK Racing ingår även VM-föraren Ivo Monticelli. En gosse som skulle kunna vara en god sparringpartner för Gole under försäsongen men så har det inte blivit.

– Nej, han har mest hållit till på Sardinien. Men det finns alltid bra förare att tampas med när jag tränar, så det är det minsta problemet. Banorna är också bra här och skulle det vara dåligt väder är det bara att åka någon mil extra till någon sandbana, avslöjar Anton Gole.

Vi passar avslutningsvis på att fråga honom när det blir säsongsdebut för hans del i det Italienska mästerskapet.

– Jag blev själv lite förvånad när mitt namn dök upp bland de anmälda till premiären av ”italienska” för det har aldrig varit inplanerat. Jag debuterar i Mantova, avslutar Anton Gole.

Foto: mxcarro.se

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop