Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Gajser tillbaka i topp

VM-kvaldagen är avverkad i Spanska Red Sand och förhållandena denna helg ser ut att vara väldigt bra denna helg i jämförelse med den kalla helgen i Valkenswaard för en vecka sedan.

I MX2-klassens kval var faktiskt väldigt bra idag och bjöd på flera sevärda fighter. I toppen hade vi Pauls Jonass, Jorge Prado och Darian Sanayei som följde varandra tätt och i samma ordning som jag skrev dom blev dom i mål med ca 1 sekund mellan dom tre i mål.

Foto: HRC Honda - Shot by Bavo

Alvin Östlund gjorde en klockren start och var i första ledet in till startkurvan och ut ur kurvan runt 7-8a. Där låg Alvin på bra och fightades och slutade till sist på en 11e plats före Vsevolod Brylyakov som inte kunde ta sig förbi Alvin trots många försök. Lite skönt trots allt då Brylyakov kör för Alvins fördetta team Kemea Yamaha.

I MXGP-klassen var det kul att se Tim Gajser tillbaka i slag och denna dag slutade med en seger. Det var dock ingen lätt match då Romain Febvre fanns med hack i häl och med flera försök att ta sig förbi. Gautier Paulin höll tredjeplatsen strax före Antonio Cairoli, som själv passerade Jeffrey Herlings ett varv före mål.

I årets första final av EMX250 så segrade Mel Pocock från England, sekunden före Tom Vialle från Frankrike. Isak Gifting gjorde sitt första framträdande i EMX250-klassen och det blev en imponerande åttondeplats i mål, bara 17 sekunder bakom segraren i mål. Gifting var dock inte ensam svensk att ta sig vidare utan Hampus Kahrle rullade med på en 28e plats i mål.

Reklam | MXSM

Kommentarer (9)

Till Fall

”Sitt ner i båten det var bara kval igår”... vilka snackade mest idag?

David

Är det sonen till Fredric vialle?

Fredric

Stisse, du som har läst intervjun: Vad har Ken B planerat denna säsong?

Fredrik Ternvall

var det inte en hel hög med svenskar som skulle köra 250 em. Finns det ett kval som stoppade dom ? Det ser ut som Alvin har samma tempo som förra året.

Fall

”Det är redan över” ”cairoli o herlings är en annan klass” sitt ner i båten sa gajser idag

Stisse

Finns en intervju med Ken B på Gate Drops facebookssida där han svarar på frågorna vad som händer 2018.

Robban

Hade för mig att Ken Bengtsson skulle köra em? Eller har jag missat något?

Niklas Svensson [ADMIN]

Tror nästa race blir Kegums för Fillibang tillsammans med JWR. Dom har inga planer denna säsong att köra fulltecknad VM-säsong.

Jimmy

Varför är inte Filibang med och kör i Spanien?

Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor