Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Fyra svenskar klara för Honda-EM

Vi närmar oss slutet av denna säsong och kan snart vända blad för att se fram emot en ny fullspäckad säsong, i såväl Europa och i Amerika med svenskt deltagande bland världens bästa förare.

Under säsongen 2015 har vi fått glädjas åt flera stora svenska framgångar i 150cc-klassen för Honda. Bland annat blev det en blågul seger redan i premiären nere i Italienska Arco när Albin Larsen vann totalt efter två andraplatser.

Foto: Niklas Svensson

Viking Lindström lyckades vinna i tyska Teutschenthal samtidigt som Tim Edberg vann totalt efter en andra respektive en tredjeplats. Och det var just en tredjeplats som Tim slutade på totalt i tabellen som bästa svensk följd av Albin och Viking på en fjärde samt en femteplats.

Jag själv fick äran att se denna klass vid två tillfällen, som sagt i premiären i Arco samt på den mega häftiga anläggningen i Matterley Basin, England. Allt jag kan säga om klassen är att den bjuder på det lilla extra som man önskar få se när man är på plats.

Svenske Albin Larsen högst upp på pallen som segrare i premiären - Foto: Niklas Svensson

Det är spänning på hög nivå, unga talanger som ger precis allt vad dom har samtidigt som VM-stjärnor och andra högt rankade teamchefer står och kollar på. Den perfekta slussen om man lyckas att slå sig in internationellt och bli ett namn på kartan för framtiden.

I dagarna har det blivit officiellt vilka de första 24st förarna blir, som är klara för en ny spännande säsong i klassen 2016. Där kan vi glädjande se att vi har fyra svenska namn med på listan.

Den första på listan är Leopold Ambjörnson följd av Ludwig Berggren, Axel Nilsson och Carl Jörgensen. Den förstnämnda Ambjörnson deltog i den sista deltävlingen i Holland och lyckades där knipa sina första tre EM-poäng, medans Ludwig och Axel är helt nya i klassen medans Carl Jörgensen får fortsatt förtroende efter en 23e plats totalt 2015 med en 13e plats som bästa placering.

2015-års EM-vinnare Emil Weckman från Finland - Foto: Niklas Svensson

Årets EM-mästare i klassen, Emil Weckman från Finland, finns med på startlistan igen. Trots att han vann denna säsong och har klart ett kontrakt med en hel säsong i MX2-EM för Honda så väljer Emil att stanna kvar ett år i klassen för att sedan 2017 ta steget upp till den stora klassen.

Cirka sex platser återstår att fyllas ut och dessa kommer att tas ut efter ett träningsläger nere i Albaida, Spanien den 23-24e april. Stort grattis säger vi i alla fall till de fyra svenskarna som är uttagna och hoppas på en lyckad säsong 2016.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP