Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Fyra av fyra för Kane

Har nu börjat landa hemma efter en fartfylld och varm helg hos Vissefjärda CK, som stod som värd för den andra deltävlingen av MXSM 2018.

Natalie Kane - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I MX-Womens första final under lördagen, som vi redan rapporterat om, så segrade Natalie Kane slutligen stort före Sara Andersen. Drygt 1 ½ minut bakom fanns Ida Djärf Björklund som fick kämpa sig upp genom hela fältet efter en dålig start och bakom följde Madelen Hofseth Pedersen och den unge talangen Matilda Huss.

Inför söndagens final hade Natalie Kane lyckats knipa tre raka MxInAction Holeshot Awards och även gått segrare ur samtliga heat. Men i söndagens final var det Natalies främsta konkurrent Sara Andersen som knep starten och drog upp tempot för heatet.

Madelen Hofseth Pedersen - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Men Natalie Kane var snabbt upp som tvåa bakom och dessa två stack iväg från de övriga fältet bakom omgående. Dessa två följde sedan varandra i halva heatet, byte plats med varandra flertalet gånger, oftast när den ena eller den andre fick problem med varvade förare. Men tillslut kom det ett misstag från Andersen som gick omkull och därmed dog den fighten och Kane kunde säkra sin fjärde raka seger med över minuten ner till Andersen.

Inledningsvis hade vi Felicia Loo uppe på en tredjeplats men efter några varv hade Ida Djärf Björklund letat sig upp och tog över tredjeplatsen. Och en tredjeplats låg väldigt nära tillhands men bakom lurade Matilda Huss som tog in varv efter varv och som slutligen kunde sätta in en stöt och knipa sin första pallplats i karriären på en tredjeplats, sekunden före Ida Djärf.

Sara Andersen - Foto: Niclas Olsson

Felicia Loo kämpade på väldigt bra och blev slutligen sexa återigen bakom Madelen Hofseth Pedersen som slutligen blev femma.

Totalt segrade Natalie Kane före Sara Andersen. På tredjeplats totalt fick Ida Djärf Björklund för första gången kliva upp på prispallen som trea totalt. En plats hon nu även håller totalt bakom Kane och Andersen.

Men på prispallen flaggade nu Andersen, endast 17 år gammal, att detta var hennes sista framträdande i de svenska mästerskapen. Otroligt tråkigt för vår del då hon faktiskt är den enda i nuläget som kan matcha och utmana Natalie Kane i toppen.

Felicia Loo - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Den unge talangen har en fantastik körstil och teknik på cykeln. Den tjejen kan nog komma att gå långt i karriären om hon fortsätter att utvecklas och skaffar mer erfarenhet internationellt. Andersen ligger efter två deltävlingar på en 10e plats totalt i VM med en sjätteplats som bästa placering.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (1)

Stefan

Himla synd att Andersen hoppar av SM då det var riktigt spännande att titta när de två fightades!

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM