Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

Funderingar kring trio

VM-säsongen har som bekant kickat igång. Det har bara körts tre deltävlingar men vi har redan funderingar kring lika många förare.

Benoit Paturel bröt sitt kontrakt med Bos Suspension eftersom han inte trivdes på KTM:s 450cc. Så presenterades i varje fall allt när teamet strax innan VM-premiären förklarade att de går skilda vägar. Nu har den 23-årige fransmannen skrivit på för det italienska KTM-teamet Marchetti, ni vet de med ljusblåa hojar. Vad ska han styra? Jo, en 450cc. Enligt vår syn på saken finns det bara två alternativ till svar i denna märkliga händelse. 1) Paturel och Bos Suspension fungerade inte tillsammans. 2) Det finns inte längre några öppningar i goda VM-team, så det blev till att ta svansen mellan benen och krita på för ett KTM-team ändå.

I och med att Paturel lämnade Bos Suspension fick teamet, hastigt men mindre lustigt, en vakant plats som de kvickt som ögat fyllde med den ryske björnen Evgeny Bobryshev. Som alla vet fick han inte fortsatt förtroende hos HRC Honda utan fick vackert nöja sig med RFX Suzuki i det brittiska mästerskapet. Samma hoj kör han för övrigt i VM numera. Hans poängskörd så här långt får ingen skrämselhicka av: 7-12-0-0-9-2. 16:e plats, bättre kan han väl? Eller är det så att skillnaden mellan en HRC Honda och en RFX Suzuki är större än vi tror?

Förare nummer tre vi har på tapeten är irländaren Graeme Irwin. Han vann det brittiska mästerskapet i fjol och det var stort pådrag efter hans signatur. Till slut vann KTM UK dragkampen. Emellertid har han fått känna på att VM inte är någon dans på rosor. Där kliver man inte in hur som helst och kvitterar ut tio poäng i stöten. Poängskörden så här långt är 5-1-2-0-5-0 och hans 22:a plats skrämmer ingen. Nä, irländaren får nog nöja sig med att vara en stjärna på de brittiska öarna och inget mer. I varje fall i år.

Reklam | MXSM

Kommentarer (2)

Anders Wallsten

Svar till Specialisten: Då tror vi samma sak.

Specialisten

Fågel viskade att det kanske kan vara förare ibland som är ...speciella. Ibland så fungerar inte personkemin bara. Inget ovanligt. Baguetterna tog slut?

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM