Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Finaler & kval i Schweiz

MXGP är inne på slutspurten nu och fortsätter avverka deltävling efter deltävling. Förra helgen i Belgiska Lommel, denna helg i Schweiz innan vi nästa helg får se allt med egna ögon i Uddevalla.

Efter Uddevalla återstår endast tre deltävlingar med ett besök i USA, Holland och Frankrike. Förutom de två VM-klasserna som kört sina kval under lördagen så har även EMX125 och EMX250 avverkat sina första finaler och vi tänkte här sammanfatta lördagen lite kort i sin helhet.

Alvin Östlund - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Sex svenskar vidare

I EMX125-klassen lyckades sex av sju svenskar ta sig vidare till final. Väl i finalen var det fabriksföraren Tim Edberg på sin Yamaha som lyckades bäst via en 14e plats. Poäng blev det även för Filip Olsson på en 18e och Rasmus Håkansson sekunden bakom på en 19e plats.

Utanför poängen hade vi Arvid Lüning som 27a, Edvin Hagman som 32a och Adam Einarsson på en 39e plats. Segrade gjorde Italienaren Gianluca Facchetti före Brian Strubhart Moreau och Mikkel Haarup.

Tim Edberg - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Bengtsson vidare i sista chansen

Jämnt har det varit i EMX250-klassen denna dag. I tidskvalet skiljde det prick fem sekunder mellan första och tjugonde plats. Vår enda svensk i klassen Ken Bengtsson fanns med på en 17e plats där de 15 första gick vidare direkt till final.

Så via sista chansen knep Bengtsson en tredjeplats, strax bakom EM-trean Ruben Fernandez som också hamnade i sista chansen. Efter en mindre lyckad start rundade Bengtsson runt en 23-25e plats på första varvet men kämpade på upp till en slutlig 13e plats, men med varvtider som matchade förarna i toppen.

Ken Bengtsson - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Östlund och Gole jämlika

I VM-klassen MX2 så hade vi i tidskvalet Alvin Östlund på en 18e och Anton Gole på en 20e plats. Ca 0.2 sekunder skiljde dom åt och med cirka 4 ½ sekund upp till Jeremy Seewer som var snabbast.

Dåliga starter i kvalheatet ledde till hårt kämpande. Alvin lyckades ta sig upp till en 18e plats och Anton till en 23e plats. Segrade gjorde Seewer inför sina hemmafans, före Julien Lieber och Pauls Jonass.

Anton Gole - Foto: Motoxpics.be - John Oostvogels

Cairoli i topp

I MXGP-klassen blev det en startkrasch där bland annat Clement Desalle, Jeremy van Horebee, Tanel Leok och Tim Gajser var inblandade. VM-ledaren Antonio Cairoli var ut som tvåa bakom Max Anstie men tog över kommandot omgående och ledde sedan hela vägen in i mål, dock bara två sekunder före Anstie som hängde kvar bra bakom.

Jeffrey Herlings var på väg upp till en fjärdeplats när han synade marken lite närmare. Tog sig upp och slutade på en sjätteplats. Kul var det att se Kawasaki föraren Tommy Searle tillbaka i leken efter att varit borta hela säsongen. Inga tävlingar alls hade det blivit innan han ställde sig bakom startgrinden idag, där han länge låg inom topp 10 innan han slutligen blev 11a i mål.

Saknades gjorde vår Jonathan Bengtsson som inte var med till start idag. Har inte fått in några rapporter på varför i skrivande stund.

Reklam | MXSM

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM