Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Fillibang klart snabbast i kvalet

Då har vi avrundat den första av två dagarna här i SM-premiären hos Landskrona MK, med ett strålande solsken hela dagen men en härlig inramning runt banområdet i Saxtorp.

Det blir kanske inte den mest händelserikaste kvalrapport denna helg från MX1-klassen då idag inte kördes några kvalheat, så vi har inte blivit bjudna på några sevärda fighter.

Men det vi blev bjudna på var en makalöst snabb Filip ”Fillibang” Bengtsson som var den ända som lyckades sätta tiden 1.49.913 medans övriga låg en bit över 1.50 strecket.

Kim Lindström tog sig vidare på en andraplats i tidskvalet - Foto: Niklas Svensson

Filip körde i den första gruppen av de två och hela 3.5 sekunder bakom fick vi in Tom Söderström som därefter följdes åt av Rickard Sandberg, Oskar Olsson och Tom Johnsson.

I den andra gruppen fick vi in en norrman i topp där Remi Nyegaard är tillbaka ordentligt efter sin skada förra säsongen och satte den snabbaste tiden i sitt kval, med drygt en sekund tillgodo ner till Kim Lindström och Per Nyberg som följdes åt av Mathias Andersson och Niclas Gustavsson.

Norrlandsexpressen Per Nyberg körde bra under tidskvalet och vidare på en tredjeplats - Foto: Niklas Svensson

Jag har otroligt svårt att tro att någonting ska kunna stoppa Fillibang att köra hem två solklara segrar imorgon, visst kan allting hända men mycket talar för en storslagen seger. Men vi ser fram emot söndagens finaler som vi ändå hoppas kommer att bjuda på grymma finaler.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (5)

Emil

Att Alex Eriksson kommer igen i Tibro är jag rätt säker på. Tidskval kan ja personligen tycka är ett fördärv för sporten. Alla kan ju lyckas sätta en bra tid men att hålla en jämn tid under ett ett helt tävlingsheat är annat och där tror jag personligen Alex kval sett annorlunda ut. Men det är förstås bara spekulationer

stefan l

Vad hände med Kalle Olsson ?????

Olle

Fillebang till Nästa VM!!

magnus

Alex Eriksson??? Vad har hänt??? Kvalar inte in i sm!!!

Tommy

Synd att dom kör tidskval istället for kvalheatet , känns som det kommer drabba sporten om det kommer fortsätta så. Kommer inte vara någon publik på lördagar om det är över 60 pers... Starkt jobbat svemo...

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop