Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Filip Bengtsson gjorde det igen – Dubbelseger i Tibro

För en dryg månad sedan när SM-premiären drog igång hos Landskrona MK i Saxtorp så fick vi se när Filip Bengtsson lekande lätt i den tuffa sanden körde hem två överlägsna heatsegrar.

Men nu var det dags för Tibro Motorklubb att stå som värd för den andra SM-deltävlingen och med ett något hårdare underlag än i Saxtorp, så man trodde kanske inte riktigt att Filip Bengtsson skulle vara lika överlägsen som i Saxtorp, men så fel man hade!

Grinden föll för det första heatet och det var en hård kamp mellan Indrek Mägi och Filip Bengtsson vem som skulle komma först ut ur startböjen, men tillslut så hade vi direkt Filip Bengtsson i ledningen som drog på ett vansinnigt högt tempo och bara försvann som en raket.

Starten i det första heatet där Filip Bengtsson kopplar ett stadigt grepp direkt med en kanon start - Foto: Niklas Svensson

Indrek Mägi körde imponerande bra och låg lite i ingemansland på sin andraplats hela heatet, även fast Rickard Sandberg fanns med bakom på en tredjeplats men tappade lite mark mot slutet.

Tom Johnsson gjorde återigen en katastrofal start och varvade första varvet runt 24-25 förare, men stod återigen för en fenomenal uppkörning till fyra i mål bakom segraren Filip Bengtsson, Indrek Mägi och Rickard Sandberg på en tredjeplats.

Tom Söderström som haft stora bekymmer med att få maskinerna att fungera under helgen gjorde en bra start och var ut runt 8-9, men kraschade på det andra varvet och började om nere på en 22-23e plats men stod för en stabil uppkörning till 11a i mål bakom Marcus Norlén.

Tom Johnsson har säkerligen en av de bästa fysiken av dom alla och står för enorma uppkörningar varje gång, men bör kanske lägga mer träning på starter - Foto: Niklas Svensson

Hårt på mål blev det för Kim Lindström som tog hand om femteplatsen, bara sekunden före Niclas Gustavsson och Rasmus Sjöberg.

I den andra finalen var det återigen hårt om vem som skulle ta starten när Indrek Mägi, Mats Nilsson och Filip Bengtsson kom i på sladd jämsides i startkurvan. Men det var ingen av dom som fick äran att ta starten för på innern smög Max von Schoting förbi och tog kommandot i toppen.

Men bara ett par kurvor senare var det hela avgjort återigen när Filip Bengtsson flög förbi och försvann. Det känns som att ingenting kan stoppa Filip denna säsong som ser ut att vara snabbare än någonsin och som verkar jobbat hårt med fysiken under vinterhalvåret.

En vurpa i första heatet resulterade med en 11e plats för Tom Söderström men kom tillbaka starkt till det andra heatet med en fjärdeplats i mål, här hoppandes förbi Niclas Gustavsson - Foto: Niklas Svensson

Max von Schoting jobbade på bra och låg länge med i fighten med flera andra förare som jobbade sig upp efter starten. Tom Johnsson måste verkligen träna på att starta, som återigen varvade som 23e förare på det första varvet men som återigen stod för en uppkörning utan desslike till en sjundeplats i mål efter att kört om Rickard Sandberg i den sista kurvan innan målflaggan föll.

Kim Lindström och Indrek Mägi hade en spännande fight om andraplatsen som tillslut Lindström kunde ta hand om. Marcus Norlén fick till sin bästa körning för säsongen och körde i mål som femma bara någon hundradel före Niclas Gustavsson samt Tom Johnsson och Sandberg som fanns med precis bakom.

Marcus Norlén körde stabilt i det andra heatet in på en femteplats i mål - Foto: Niklas Svensson

Tom Söderström gjorde en bättre start denna gång och fanns med inom topp 10, gjorde snabbt en uppkörning till fyra och var i rygg på både Lindström och Mägi, men tappade mark i mitten av heatet och låg i sin ensamhet på en fjärdeplats i mål.

Filip Bengtsson fick för andra gången denna säsong kliva upp överst på pallen som segrare före Indrek Mägi och Kim Lindström. I den totala sammanställningen leder nu Filip med maximala 100 poäng före Kim Lindström med 76 poäng och Indrek Mägi med 74 poäng.

Prispallen med Filip Bengtsson som segrare före Indrek Mägi till vänster och Kim Lindström till höger - Foto: Niklas Svensson

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop