Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Familj, arbete och leva livet

Ni har säkerligen varit lite fundersamma den senaste tiden, hemsidan har inte varit uppdaterad med det allra senaste och rapporter från tävlingar runt om i världen har uteblivit.

Och ska jag vara helt ärliga mot er besökare, så är det så enkelt att livet har ibland börjat komma ikapp en. Man stannar upp och funderar vad man egentligen håller på med. Dag in och dag ut, vecka efter vecka, år efter år, har jag sätt till att hemsidan har varit uppdaterad nästintill dagligen. Givetvis med hjälp av flera olika genom åren, nu senast med en enorm hjälp av Anders Wallsten.

Självaste Anders Wallsten, som jag har mycket att tacka för - Foto: Niklas Svensson

Ska jag vara helt ärlig hade hemsidan varit en svart ruta om inte Wallsten hade klivit in och erbjudit sig att hjälpa till. Den här säsongen har jag själv haft svårt att finna motivation, det har gått upp och ner vecka för vecka.

Jag har nu gjort det här sedan 2009. I början var det givetvis lugnare, då var det bara bilder som togs och publicerades. Men sedan 2010/2011 har hemsidan utvecklats i en enorm takt och besökarna likaså. Det är något jag givetvis är stolt över och jag kan bara tacka er alla som varje dag tittar in här, att säsong efter säsong få uppbackning av våra kära annonsörer.

Men sedan ett år tillbaka fick jag en ny roll på mitt dagliga arbete, från fastighetsskötare till fastighetsförvaltare, från att gå till ett 7-16 arbete till ett 8-17 arbete men med minst 5-6st kvällsmöten varje månad. Ibland är mina arbetsdagar så långa som 14-15 timmar. Och plus det har jag en familj som ska förvaltas, att ta hand om och att finnas tillgänglig för. Två barn på två och fyra år.

Niklas - Foto: Robin Sundell

Bara i maj månad hade jag 12st kvällsmöten, plus SM-deltävlingar så under maj månad såg jag knappt min familj. Sedan har jag även hela tiden försökt få till tid till att hinna köra lite cross själv, vilket aldrig är så lätt. Det går ju inte att undgå att bli kör sugen när man så ofta står bredvid och kollar helg efter helg, man vill ju liksom göra det där underbara själv.

Så jag tog faktiskt tag i det, bestämde mig för att tävla både förra helgen och nu i lördags. Förra helgen med lagtävling för min klubb UVMK. Lördagen i Katrineholm och söndagen i underbara Linköping. Säger underbara bara för banan var helt magisk denna dag, wow vilken bana. Hoppas verkligen på SM där snart igen.

Nu i lördags var det Stockholmscrossen på min hemmabana, har alltid missat tävlingar som gått här, förmodligen har man varit på någon SM-tävling då. Därför valde jag denna helg att göra detta, istället för SM i Ulricehamn (som jag egentligen älskar att besöka).

Jag klädd i klubbtröja under serien i Linköping - Foto: Nellie Ceder

Det tog emot, det gjorde det, men satan vad lycklig jag var att få tävla på hemmabana, med familj och vänner som hängde med mig hela dagen lång. Det är svårt att sätta ett värde på ett sådant tillfälle. Grabben min var överlycklig för att få åka med mig till starten och stod sedan och skrek på pappa vid sidan av banan. Dessa ögonblick gör en varm i hela själen och jag känner att jag fylls på med en enorm energi.

Resultatmässigt har jag inte så mycket att skryta om, lyckades dock knipa 1 start under dessa tävlingar, ledde några heat innan jag fick andnöd eller kramp delux. Men faktiskt så struntar jag i resultaten helt och hållet, det var bara så förbannat kul att få tävla igen. Tror jag var på toa tre gånger innan första heatet, så nervös var jag.

Grabben koncentrerad ner mot start - Foto: Robin Sundell

Och den känslan har jag saknat, när man står där på startgrinden och nästan skakar av adrenalin och nervositet. Men när grinden faller så släpper precis allt och man gör allt vad man kan för att försöka komma först in till startkurvan. Här under kan ni få se några gopro klipp från mina starter, några bra och några dåliga.

För att börja avrunda det hela så ville jag bara få lätta mitt hjärta och förklara varför hemsidan inte riktigt blivit uppdaterad som den ska den senaste tiden. Jag har helt enkelt valt att leva livet litegrann, göra sådant som jag själv verkligen älskar och det att vara med familjen samt att få tävla, något som jag är uppvuxen med sedan 5-års ålder.

Foto: Fredrika Nilsson

Vi kommer sakta men säkert börja beta av allt under veckan, av det vi missat de senaste helgerna och sedan kommer det nya tävlingar här redan till helgen. Sedan är vi tillbaka med full bemanning till SM-deltävlingen i Årsunda om två veckor, laddade med ny energi.

Jag vill tacka alla er som kommer fram på tävlingar, som ger oss beröm eller som ger oss förslag på förbättringar. Det är tack vare er som man blir sugen på att bara fortsätta att leverera. Men som sagt, både jag och Wallsten har vanliga arbete utöver detta, men vi lovar er, vi kommer att se till att ni är uppdaterade med det allra senaste vecka in och vecka ut. Vi gör allt vad vi kan!Kommentarer (8)

jonte

Trist att du inte kan leva på hemsidan borde det kan man tycka efter 8 år investering av tid och energi..

Stefan

Klart du ska köra och ha roligt också! Det är tufft med barn, jobb, andra åtaganden och hobby... Bra jobbat med siten och roligt att se dina GoPro-videor - ser schyst ut =)

Danne

Du är grym och familj och ditt stora intresse för att åka hoj och ha roligt. Det är prio 1.

B.Heibye

Hei. Jeg har hatt gleden av å følge deg og siden deres fra start og fram til i dag . På godt norsk må jeg bare si at jeg er kjempe imponert over arbeidet dere får gjort for svensk MX . Jeg er også helt sikker på at alle med familie kjenner seg igjen i det du forteller.Absolutt alle trenger å lade batteriene av og til .LYKKE TIL VIDERE.

Carlsson

Självklart ska du oxå ha kul o leva livet tillsammans med familjen! Ta en paus då och då! Sen får du skylla dig själv när du skämt bort oss med all info genom åren...haha!

MB

Familjen är Prio 1, 2 och 3 , snart står barnen och tjatar om moppe så ta vara på tiden, du är grym Niklas.

Tomas J

Klart fan du ska leva livet, tävla och ha kul - helt övertygad om att jobbet med hemsidan och allt annat då blir än bättre!

Anders Wallsten

Passa på att leva livet min vän. Det är först då MXInAction blir extra spännande och roligt att hålla på med. Tänk på din familj, tänk på dig själv. Det finns annat vid sidan av MX som ger njutning. Du har utfört ett hästjobb under alla år och även du har rätt till ett litet break då och då. Niklas for PRESIDENT!

Reklam | KTM
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | MxInAction
Reklam | Forsell Motor