Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Fair play eller fult spel

Den stora snackisen i AMA-SX har knappast undgått någon. Var Marvin Musquins blockpass a clean one eller var det fult spel?

Ingen kan väl komma att säga annat än att det var en infekterad presskonferens efter 450-finalen. Eli Tomac var av förklarliga skäl sur som ättika, allt medan Marvin Musquin kändes mer än osäker när han skulle står till svars för vad som hände. Lite som tagen på bar gärning med hela handen i syltburken.

Fair play eller fult spel? Beror på vem ni frågar. En blockpass modell extra tuff, kan vi nog alla skriva under på att det var. Men vi har sett värre, som inte ens nått diskussionsytan. Men nu gällde det vinsten i racet och allt skedde på sista varvet.

Tittar vi till lap chart ser det ut som att Marv ledde från start till mål, vilket han nästan gjorde. Christian Craig var i sedvanlig ordning snabbt ur blocken och nådde hole shot-linjen först. Sedan kom han snett i en rytmsektion, slog i en halmbal och stöp. Därefter var det Marv som höll i taktpinnen. Alla hakades av. Utom Tomac. På sista varvet fann Kawaföraren en lucka på insidan och smet förbi, Sedan kom upprinnelsen till snackisen – Marvs passering och återtagandet av ledningen. Tomac hann inte ens tänka, det bara small i sidan. Hans gest sekunden senare vittnade i ett – what the fuck!

Efter målgång sökte Tomac upp Musquin, räckte över gashandtaget och sade säkerligen ett par väl valda ord. Allt medan Musquins gest visade ett – sorry man! Att Tomac senare avbröt Marv lite ofint vid ett par tillfällen under presskonferensen vittnar mer på frustration, besvikelse och tillfällig ilska än att han är en person vi inte ens vill ta i med tång. Att förlora på sättet som han gjorde är en lika stor punsch på näbben, som själva smällen när Marv återtog ledningen.

Jason Anderson då? Såg ut att trivas mer på podiet och presskonferensen än på banan som han ansåg inte bara vara svår utan även i viss mån farlig. Ibland är det bra att hålla sig på sin kant, vara utan bråk och inkassera 21 nya poäng. Två race återstår.

Se omkörningen: http://www.motoxaddicts.com/2018/04/21/musquin-takes-down-tomac-for-foxborough-sx-win/

Lyssna på presskonf: http://www.motoxaddicts.com/2018/04/21/450sx-press-conference-2018-foxborough-sx/

Foto: KTM US/Simon Cudby

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (16)

Tuffe.viktor

Sätter man av nån ska man inte lipa när man själv åker på samma behandling . Jag personligen gillar inte Musquin nått vidare å blev skit sne när jag såg de, men hade det varit tvärt om hade jag jublat

Henkan

Marvin bölade rätt friskt själv när fick sig en blockpass av Anderson tidigare i år. Går tydligen bra att själv dela ut ;)

Till fredrik

Dock förståligt när KTM körde med team order !

Fredrik Ternvall

Sista racet förra året körde Tomac riktigt grisigt när han försökte med alla medel sätta av Dungey för titeln så jag tror att han får gilla läget.

Mb

Jag förstår att Tomac blir besviken, men det är ingen ovanlig händelse och han hade tjänat mer på att hålla huvudet kallt tror jag. Jag har missat dom sista veckornas supercross men nu vill man ju inte missa kommande race ????

Tysken

Tycker de är bra att dom vågar ta sånna risker, blir annars så jävla tråkiga race Tycker att Marvin gjorde rätt

FL

Tomac är king, muscot är en nöt! Närkontakt javisst men när man forcerar en annan förare med risk för att skada denna så är det lite overkill tycker jag. Det är reda tillräckligt många skadade i supercrossen i år. Man vill ju att de ska vara hela till outdoors.

11 andersson

Tomac snabb men inte hård nog klara av vinna mästerskapet på 2 år Säger en hel del !

Carla

Trodde Tomac var hårdare än så Lite fjoll varning

Petet

Ingen skadade sig. Skickligt av fransson.

kmt

Racing! Det ska vara närkontakt i denna sport, hör till! Gråta kan man göra i andra sporter.

Kenson

Går ju bra att gnälla... Här är Tomac för några veckor sedan.. https://gatedrop.com/video-tomac-takes-webb-daytona/

Filip

Tomac gjorde samma sak i mot Webb i Daytona. Lika barn leka bäst. Lipsill - Elli ;-)

Classe

Racing!! Händer samma sak flera gånger varje race

Patrik

Den som Osbourne gjorde var ju sjukt mycket fulare än denna. Snyggt tycker jag, har saknat lite närkontakt denna säsong

Robert

Zach Osbournes blockade på Savatgy förrra året i avgörande final var likvärdig, hade ju varit sjukt om Marvin skulle straffats nu då. Visst det är inte snyggt men tillhör väl racingen nu för tiden och frågan om Tomac inte skulle gjort samma sak om han var i det läget.

Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM
Reklam | AGM Shop