Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Fabriksstyrning för Norén?

Ett skadedrabbat Honda. En privatförare av rang. Vore det inte det enklaste i världen att slussa in Fredrik Norén i HRC Honda?

Som patriot och stor anhängare av Fredrik Norén blir svaret på frågan självklart ja. Han har många plus i kanten som talar för sig. Han har varit med i svängen i många år och hjälpt Honda förut. Dessutom levererar han alltid. Tre raka totala tiondeplatser i världens bästa, jämte VM, MX-liga talar sitt tydliga språk.

Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Kikar på resultaten från 450-klassen i Thunder Valley. Norén (14:e) får bara pisk av en enda Hondaförare – Cole Seely (sexa). Bakom svensken finner vi Zack Williams (18:e), Morgan Burger (21:a) och Toshiki Tomita (22:a). Således bara fem röda inom topp 30, bara tre inom topp 20 och bara en inom topp 10. Ingen rolig syn för Hondacheferna. Kan tänka mig att det finns en hel del människor som sover bättre än de gör just nu.

Så varför gnuggar de inte sina geniknölar och gör slag i sak? Noréns telefonnummer lär finnas kvar i er Iphone. Om inte så stöter ni på honom vid nästa deltävling i High Point. Säg mors och hej, släng fram kardan och välkomna honom in till ert stora tält. Fram med papper och penna. Skriv på min gosse. Samtidigt vet jag att HRC-teamet hoppas att Ken Roczens ersättare, Christian Craig, ska vara tillbaka till just High Point. Attans!

Foto: Chris Ganz - BrownDogWilson

Vad är det då vi förståsigpåare inte förstår oss på när en förare som blir tia tre år i följd inte får en styrning i ett fabriksteam? Är han för gammal? Nä, tror inte det då han fyllde 25 år nyligen. Är det för att han är icke-amerikan? I min värld – spelar ingen roll, bara han forslar fram sin Honda snabbare än fort och uppför sig politiskt korrekt. Syns han inte? Jo, ibland faktiskt mer än vad fabriksförarna gör. Tidningarna uppmärksammar honom titt som tätt och det har han nog hustrun Amy att tacka för. Kan det vara så att vissa teamchefer har tröttnat på välsignade gaffelben etcetera? Det har jag svårt att tänka mig då det dräller av troende MX-förare i USA. So what´s the problem?

Norén har själv berättat för MxInAction att den traditionella MX-serien inte på långa vägar betyder lika mycket för teamen som SX gör. Med andra ord väger inte svenskens tiondeplatser så mycket som vi tror. Är det där skon klämmer?

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (12)

Andreas

Känns som @Nisse stör sig en del på att Norén har en religiös tro? Har hört en hel del trash talk om Norén hör hemma i Sverige dom senaste åren, synd att den svenska avundsjukan ska vara så påtaglig sp fort de går bra för någon. Det är många som i te har lyckats så bra som Fredrik har gjort.

Peter

@Nisse. Jag blir änna nyfiken på vilka dessa berörda personer du pratat med är?

Danne

@Nisse Känns som falsk info om det. Tror han är smart själv nog till att ta en sån chans om den verkligen fanns att få betalt och åka. Då skiter han nog i vad det är för kläder och utrustning han bär. Måste va något helt annat.

Nisse

Läst? Har inte läst det någonstans. Jag har pratat med berörda människor. Men han kanske kan be gud om lite hjälp.

Danne

@Nisse är väldigt nyfiken på vart du läst och fått denna infon om? Känns knappt som att det stämmer du säger. Tror det va något helt annars som spelade in där.

Nisse

Nu senast var det dealen med moto concepts. Honda sydde ihop en deal till han med fullt betalt och hela skiten. Men de passade visst inte att köra i deras kläder och utrustning. Och då fick han inte någon deal. Det är i mitt huvud rätt jävla onödigt.

James

Att vara kristen eller svensk är nog bara en tillgång i USA (säger jag som är 50% amerikan). Bortsett från de som är politiskt extrema åt något håll så är synen på Sverige positiv. Jag tror att det finns två problem: 1. Han är inte snabb nog i SX. Han tar sig till final i 250 och syns bra men inga höjdarplatser och av någon anledning är det där pengarna finns, trots att publiken ofta är lika stor på Nationals. Det finns helt enkelt något mer professionellt över SX, medan det ofta är tvärt om här hemma. 2. Han har inte jobbat sig upp i leden i USA som ungdom och därmed saknas nog vissa delar av kontaktnät som kan göra att amerikaner med sämre resultat kommer högre upp. En till faktor kan vara att han är jämnheten själv, inga dåliga resultat men blixtrar inte heller till med toppresultat ibland. Trots detta får han bra med uppmärksamhet och det skrivs en hel del om honom, du är nog inte den enda som skriver om sporten som undrar varför han är kvar som privatförare.

Andreas

@Nisse vad är det för chanser han bränt som Honda har gett honom, utveckla gärna om det är något jag har missat??

Nisse

Eller så slutar man bränna chanser som honda ger han. Förstår honda fullt ut

Danne

Kanon kul analys. Har tänkt endel på detta med och tycker det är sjukt synd om många åkare men som sagt man är ju svensk och håller på hemma hoppet Fast Freddie och vill ha honom på en fast plats i ett fabriks team. Jag tror att noren kan utvecklas ännu mer om han får ett kontrakt med ett bra team så han fokuser på att köra hoj och inget annat. Killen kan åka hoj inget snack om saken. Bara att det blir nog mycket för honom med att styra upp allt med mekaniker och ta sig till racen och så. Räkna pengar hur det ska gå runt. Jag hoppas allt löser sig en vacker dag :) Go Fredde Noren!

Thomas Söderberg

Bra analys, dock är det så att de sista tre åren har något hänt inom AMA crossen.. Inte ens de som borde ha sina kort säkrade har det. Kolla på förra årets mästare Malcolm som knappt fick något att åka på. Men visst är det konstigt att inte Factory Freddie har fått en fast plats, han levererar och gör bra PR.

jan

skulle vilja ha in honom i mxgp istället för Stribojs

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM