Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

Första segern för Jönsson

Mycket arbete har lett till att jag inte riktigt hunnit med att uppdatera men nu är det på tiden att sammanfatta MX1-klassen från den tredje MXSM-deltävlingen i Linköping som avgjordes för två veckor sedan.

Jesper Jönsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Inför Linköping så var Filip Bengtsson obesegrad med sex raka heatsegrar och han följde upp med ännu en seger i lördagens första final som blev hans sjunde raka seger i klassen. Men så hände det som inte fick hända.

Filip Bengtsson slogs omkull hårt på söndagens fria träning. Det var länge oklart hur det var med Filip och om vi skulle få se honom till start. Teamet och hans närmaste försökte få honom att tänka på kroppen och stå över men Filip ville något annat.

Filip Bengtsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Haltandes, sydd i armen och allmänt mörbultat kom Filip till start ändå. Han gjorde vad han kunde, drog upp i ledningen snabbt i första finalen men efter några varv började smärtan bli för stor. Det blev tillslut en åttondeplats i mål och kämpade sig sedan till en niondeplats i sista finalen.

Direkt efter målgång blev det iväg till sjukhuset i Linköping där man fick dränera ena knäet och efter röntgen visade det sig att några yttre ledband på knäet fått sig en smäll, men inget som krävde operation.

Viktor Björklund - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Och Filips insats trots sina smärtor, gjorde att han kunde behålla ledningen i mästerskapet med två poäng. Nu är det ju två månader till nästa deltävling i Årsunda så chansen till att återhämta sig från smällen är goda.

Men detta gjorde att vi för första gången denna säsong fick se en annan förare överst på pallen. Jesper Jönsson knep segern i söndagens första final före vår danska gäst Nichlas Bjerregaard och Oskar Olsson.

Oskar Olsson - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

I sista finalen blev segermarginalen drygt fem sekunder ner till Eddie Hjortmarker, som gjorde sin bästa körning för säsongen med en andraplats i mål före Viktor Björklund, som själv gjorde comeback denna helg med fina körningar.

Totalt vann Jesper Jönsson före Nichlas Bjerregaard och Oskar Olsson. Filip Bengtsson lyckades rädda en fjärdeplats totalt före Eddie Hjortmarker och Viktor Björklund.

Och i mästerskapet nu skiljer det då bara två poäng mellan ledaren Filip Bengtsson och tvåan Jesper Jönsson.

Eddie Hjortmarker först ut i sista finalen - Foto: MxCarro.se - Caroline Joelsson

Övrigt i klassen så bjöd bland annat hemmaföraren Casper Lindholm på superfina körningar med placeringarna 4-5-13. Jimmy Wicksell avslutade starkt med en fjärdeplats i sista finalen och Emil Berggren placerade sig som åtta totalt efter resultaten 7-7-6.

Nu tar vi sommaruppehåll från MXSM-säsongen och är tillbaka igen med den fjärde deltävlingen i Årsunda, sista helgen i Juli.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | MXGP