Reklam | Duells AB
Reklam | MXGP
Reklam | FoxHead Europe

Försnack inför AMA Supercross - Anaheim II

Det har varit en vecka fylld av sol här i trakterna runt Los Angeles. Något varmare än det brukar vara vid denna tiden på året, inget man klagar över.

Som sagt är det snart dags för Anaheim 2 och kvällen kommer gå i 80-tals tema. Om vi börjar med en liten genomgång över 250 klassen inför helgen så ser vi självklart Jason Anderson som favorit. Jason har vunnit de två senaste tävlingarna och sitter nu med poängledningen, nu gäller de för övriga att visa att man vill vara med i kampen.

Cole Seely som varit närmast båda helgerna vill nog inget annat än äntligen var först i mål. Förlora ledningen på sista varvet två helger i rad är inget som känns roligt. Han har allt som krävs att vinna finalerna så nu är det bara att bevisa det. Lite roligt att det är två satellit team som fajtas om vinsterna och inte de förväntade teamen som har fabrikshjälp Geico och Pro Circuit. Skönt att det är fler som kan vara med och fajtas om vinsterna för det har under många år varit de teamen som prenumererat på titlarna.

Team Dirt Candy - Foto: Andreas Johansson

Nu har ju Rockstar KTM tillgång till fabriksgrejer från KTM men är ju inte deras officiella team. Jag tycker det är helt rätt att fler team har tillgång till godbitarna och på så sätt gör racingen jämnare.

Ryan Villopoto visade övriga förare i Phoenix att det fortfarande är han som är föraren övriga måste slå för att kunna utmana om titeln. Han körde med stort självförtroende under hela kvällen och det är inte många andra som klarar att köra sig upp genom fältet.

Starterna är otroligt viktiga för racingen är så jämn nu, det finns rätt många som kan vara med på pallen. Vilka som står på pallen från helg till helg är rätt öppet nu, tittar man tillbaka några år under Carmichael, Stewart och Reed’s storhetstid var det nästa ingen som utmanade de om platserna.

Hoppas Ken Roczen släpper det som hände i Phoenix och inte låter hämnden på Justin Barcia ta focus från racingen. Det är sånt som händer och kommer hända fler gånger under året. Det var flera förare i finalen som uttryckte sig efter racet att de tycker Barcia kör lite väl onödigt fult när han ska köra om.

Visst man kan alltid hävda att det är racing och det är sånt som hör till, men han skapar också många fiender ute på banan och någon gång kommer det slå tillbaka. Istället för lägga focus på detta så har alla möjligheter att vara med på pallen. Jag trodde inledningsvis i finalen att han skulle ta hem segern, men på något sätt tappade han åkningen helt i mitten av finalen. Han tappade snabbt tempot och slutade 5a.

Utanför Angel Stadium, Anaheim - Foto: Andreas Johansson

Det är bara mot Villopoto han inte vågar köra aggressivt mot och det syns rätt tydligt. Villopoto har stor respekt hos övriga och det är inte många som brukar köra hårt mot han. Som Brayton sa när han fick frågan efter finalen varför han inte valde att sätta in en blockpass efter whoopsen på sista varvet och gå för seger.

– Det är en anledning varför han har Nr 1 på ryggen och det är en lång serie. Hoppas den alltid ödmjuka Brayton kan visa igen denna helgen att han ska vara med där framme och att körningen i Phoenix inte var en engångshändelse.

Ryan Dungey är nog den som har haft mest chanser på vinster utan att göra det. Han är alltid med där framme och tar de nödvändiga poängen. Men tydligen var teamchefen Roger DeCoster riktigt upprörd förra helgen att han inte kör om istället för att ligga bakom och avvakta. Tydligen har det varit lite kylig stämning mellan Roger och Ryan de senaste tiden, Roger är inte den som hymlar med sanningen om han tycker att någon av hans förare inte lever upp till vad som förväntas av de.

Extra känslig kan det nog vara nu när Roczen gått upp till 450 klassen och direkt visade att han är att räkna med i titelfajten. De är inte längre klart vem som är nr 1 i teamet… James Stewart har under båda helgerna gjort ordentliga krascher och jag hoppas att han håller sig på hjulen nu framöver. Chad Reed vill nog helst av allt bara glömma förra helgens 9e plats och återigen vara med där framme i täten.

Reklam | MXSM

Kommentarer (4)

Micke

Rockstar hade ingen support av Suzuki förra året , den gick till RCH istället. Dom fick rätt mycket skit förra året när det gick så bra för DM18

Mike

Vad tänkte Suzuki med när dom släppte Rockstar teamet efter förra säsongen!!!!????

B

Jag ville läsa mer, har du nått mer matnyttigt :-)

Adam

Tror Roczen kommer bli ruggigt farlig desto längre in i serien vi kommer. Stewart kommer garanterat ta några segrar när han börjar slappna av lite mer. Tyvärr tror jag dock att hans körning kommer att kantas av lite kracher och småskador. Hoppas verkligen att Dungey tuffar till sig ett snäpp, känns inte som det är mycket mer han egentligen behöver göra. Han är ruggigt stabil förare och kör så grymt säkert i alla sektioner. Men Villopoto kommer nog vara där framme i samtliga tävlingar. Tror på Villopoto, Dungey, Roczen i helgen men kanske att Stewart överaskar:-)

Reklam | MXGP
Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop