Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

Förarna i MX2-VM sammanfattas

Sätter på snabbspolning och tittar till topp 10 i MX2-klassen. Blev det som vi hade tänkt oss? Fanns det några överraskningar eller misslyckanden? Nu kör vi.

  1. Jeffrey Herlings – Äntligen är han tillbaka där han hör hemma, som världsmästare. 2015 och 2016 gav han bort titlarna på grund av skador. I och för sig skadade han sig även i år, men nu lyckades han knyta säcken för tredje gången i sin karriär – knappast den sista.

  2. Jeremy Seewer – Förste utmanare till titeln efter en femteplats i fjol, vackert! Helt klart gör schweizarna något riktigt rätt som på bara ett par år fått fram Jeremy Seewer, Valentin Guillod och Arnoud Tonus. Ska bli spännande att se hans fortsatta karriärkurva med Stefan Everts som ledsagare.

  3. Benoit Paturel – Nia ifjol, bronsmedaljör i år. Bra utvecklingskurva och belöningen blir en plats i det franska laget till Motocross of Nations. Har under året visat en jämn stabilitet med många placeringar mellan tredje- och sjätteplats.

  4. Max Anstie – Är snabb som få och vinner ett och annat VM-heat. Tappade dessvärre kontakt med tätstriden redan inledningsvis då han nollade fyra heat vid de inledande fyra VM-deltävlingarna. Farten har han men han måste bli jämnare om han ska vara med och fightas om titeln.

  5. Pauls Jonass – Fjolårets silverman råkade utför en hjärnskakning i år och den tvingade honom att vila från slutspurten i GP-serien. Av den anledningen blev placeringen betydligt beskedligare än vad han egentligen presterade.

  6. Brian Bogers – Holländarna är inte längre bara Jeffrey Herlings. Med Glenn Coldenhoff och Brian Bogers i släptåg har de till och med ett lag som mycket väl kan slåss om medaljerna i lag-VM. Bogers blev sexa i MX2-VM och då ska vi ha i åtanke att han missade tre deltävlingar på grund av skada. Starkt gjort av fjolårselvan.

  7. Dylan Ferrandis – Franske MX2-ettan blev bara second best av fransoserna i år efter Paturel. En skada tidigt på säsongen och en sent, ja då blir det ”bara” en sjundeplats. Däremellan blev det både heatvinster och ett gäng pallplatser. Lämnar nu GP-cirkusen för USA.

  8. Samuele Bernardini – Ok, italienaren var skadad under fjolårets första hälft. Men en åttondeplats i år hade jag aldrig vågat tippa. Plockar numera även rikligt med poäng på tunga sandbanor. Hoppsan!

  9. Petar Petrov – Kawasakis fabriksförare visade väl i år ungefär samma framfart som ifjol. Bra men inte riktigt hundra. Har en bit kvar till de allra bästa. Nu återstår det bara att se om han kan krama ur detta.

  10. Alex Tonkov – Skadad i fjol och skadad även i år. Nu vill det till att hålla sig på hjulen och vara hel om han inte ska spela bort sin bästa kort. Var för två år sedan ett medaljhopp. Nu liknar det mera hopp på kryckor.

Överraskningen: Samuele Bernardini – TM-föraren har imponerat i år. Har dessutom lärt sig läxan att framföra sin maskin med god hastighet även på sand. Sådant får man bonuspoäng för.

Misslyckandet: Dylan Ferrandis – Var på förhand, tillsammans med Max Anstie, mina största utmanare till Herlings. Men då håller det inte att vara skadad i parti och minut.

Svensken: Alvin Östlund – Första fulla VM-säsongen och Östlund parkerar på 13:e plats. Kan inte göra annat än att lyfta på hatten för den artige ynglingen. Då ska ni också veta att han kört småskadad till och från.

Foto: www.suzuki-racing.com (Jeremy Seewer)

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | Forsell Motor
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM
Reklam | MxInAction