Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

Europas största Supercross tävling ikväll

I över 30 år har vi under denna tiden på året fått tagit del av Europas största Supercross tävling och då på tiden hette det Supercross Bercy, innan det får något år sedan förflyttades till Lille.

Jag minns själv som liten när jag satt och kollade på denna tävling, hur häftigt det var när dom körde in i den där tunneln i Bercy och kom ut inför den stora publiken. Men vad jag minns som håller man på att renovera den arenan nu och har därför flyttat tävlingen till Lille.

Vi har ett stort och namnstarkt startfält till kvällen med bland annat Amerikanerna Cooper Webb, Weston Peick, Shane McElrath och bröderna Stewart (Malcolm & James).

Romain Febvre är världsmästare i Motocross men kan han hantera Supercrossen? Att döma av filmer som Febvre lagt ut i veckan är han på god väg, dock lite problem med just woop-de-doosen! - Foto: Niklas Svensson

Dom ställs mot ett tufft motstånd av hemmanationens förare Romain Febvre, Christophe Pourcel, Dylan Ferrandis och Jordi Tixier. Sedan har vi även i den stora klassen med britten Shaun Simpson och Valentin Guillod från Schweiz.

I lilla klassen har vi några wildcards och den som spänner upp ögonen mest är VM-tvåan Livia Lancelot, som ställs mot killarna i den tuffa MX2-klassen där vi bland annat har med Maxime Desprey och Florent Richier som dom listas som favoriter.

James Stewart på plats i Frankrike - Foto: Andreas Johansson

Så min fråga till Er blir, vem vinner hela tävlingen?

Tävlingen körs under både lördag och söndag kväll för att sedan slå ihop de båda kvällarnas resultat för att sedan kunna se vem som blir prinsen och kungen av Supercrossen i Lille.

Klockan 19.00 startar sändningen ikväll som ni som har Tv-kanalen Motors TV kan se Live hela kvällen fram till klockan 23.00 och vad jag hittat i Livestreams väg så är det bara länken här under som jag har lyckats hitta.

Imorgon (söndag) startar tävlingen redan klockan 15.00 och pågår fram till cirka klockan 19.00

Länk 1: Livestream - Supercross Lille

Man har under dagen inte kunnat undgå de hemska nyheterna om terrorattentatet som Paris/Frankrike blivit drabbade av under fredagskvällen och natten, så givetvis blir det säkert en speciell kväll både för förarna och den publik som orkar ta sig dit, trots den chock som just nu sprider sig runt om hela Europa.

Vi lägger en tanke åt Frankrike och ber för att vi ska få ett slut på sådana hemska attentat. Sist men inte minst, hittar vi fler länkar kommer vi lägga in dessa här samt via vår Onlinechatt som ligger öppen för allmänheten.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (8)

oskar

Jag har laddat ner hola.org men funkar ej för mig ://

berrra

funkar länken för er?

Jonny

Känns som jag blir mer övertygad för varje år att SX är minst 50% Jippo 20 marknadsföring och 30 % racing. Kan säkert vara så att man sett för mycket, been there done that men jag kan helt enkelt inte uppbringa intresse för det längre. Det känns precis likadant när jag vart på plats i Kalifornien. Men eftersom pengar styr det mesta så dras ju både media och övriga som deltar i det mer jippobetonade till SX lite mer just nu än MX. Men hos mig vaknar det riktiga suget när de vanliga MX serierna drar igång igen. Det känns mer som sportens riktiga själ finns där med mer av fart och uthållighet, kombinerat med teknik givetvis. En annan aspekt är ju att om man som jag är ganska måttligt intresserad av SX så blir man än mer sugen på MX när säsongen närmar sig. Vad tycker ni övriga ?

Webmaster - Niklas

Det var bara paus.

stoffe

Bara nyheter nu på länken... har dom bytt eller börjar det efter?'

John

Någon som får igång nån supercross? Jag får upp sändningen men det sänds annat där.

Jimmy

Länken funkar bara på dator eller?

E1ander

Röta man har den kanalen då

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | KTM