Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

En överlevnadskamp

Seattle blev ingen rolig historia. Varken för förare eller publik. Regnet förstörde allt. Det blev en överlevnadskamp.

En bra start. Hålla sig på hjulen och allra helst även inom banmarkeringen. Dessa tre ting blev mer än någonsin A och O för SX-förarna i Seattle. Det hade nämligen regnat så pass kopiöst att schemaläggningen fick ses över och finalen, ja den blev bara tolv minuter lång. Det här blev allt annat än en hejdundrandes fest. Mer parodi. Att som åskådare betala en dyr entrébiljett och sedan få se förare ta sig fram i krypfart likt motionärer kan knappast gå till världshistorien som sevärdhet. Måhända var det spännande eftersom allt verkligen kunde hända. Men var det supercross? Nope!

Kan nog räkna upp förare på samtliga tio fingrar som hade bekymmer denna afton. Vad sägs till exempel om Chad Reeds målgång. Han tvingades skjuta sin ”husky” över mållinjen i ett rökmoln. Justin Brayton tillskansade sig säsongens första plump i protokollet. Han bröt och fick bara med sig tre poäng. Joshua Hill som gjorde comeback kom iväg bra som femma men föll snabbt bakåt efter en incident, eller två. Samma sak gäller för Ben Lamay som var sexa efter ett varv. I topp? Ja, där såg det ut som vanligt med Eli Tomac före Jason Anderson och Marvin Musquin. De allra bästa bemästrar uppenbarligen alla underlag.

I lilla klassen visade tabelledaren Aaron Plessinger att han är en hejare på muddyunderlag. Här var det nämligen inget snack om saken utan ledningen från start till mål. Dryga halvminuten före tvåan Chase Sexton är utklassning. I sedvanlig stil bjöd sedan vinnaren på dans och ett sevärt magplask. Att det var bekymmersamt ”där ute” kan nog alla skriva under på. Kika bara på situationerna som bland annat Joey Savatgy och Shane Mcelrath råkade ut för, och den sistnämnde vurpade inte ens. För Savatgys del innebar strulet att Adam Cianciarulo kunde passera honom i tabellen. Endast två deltävlingar återstår i lilla klassen där Plessinger toppar 17 pinnar före Cianciarulo, som i sin tur är sju poäng före teamkollegan Savatgy.

Foto: Husqvarna US

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (0)

Inga kommentarer, än.

Reklam | KTM
Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP