Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | MXGP

En vecka kvar till nersläpp

För fem månader sedan avslutades säsongen 2017 med Lag-VM i England. Vips säger det så är det dags för nersläpp igen och det med bara en vecka kvar till den stora VM-premiären.

Tack och lov slipper man denna säsong en premiär i Qatar som de senaste säsongerna och istället börjar allt på den enormt fina banan i Argentina.

De senaste tre helgerna har vi fått en liten försmak om vad som komma skall med internationella tävlingar i både England och Italien. I det sistnämnda landet så fick vi i söndags se Alvin Östlunds framfart mot en andraplats i mål vilket även bäddade för en imponerande andraplats totalt i de italienska mästerskapen bakom Michele Cervellin.

I den stora klassen dundrade Antonio Cairoli hem totalsegern efter två av tre segrar och han kammade även hem en full pott i superfinalsklassen, där Alvin Östlund slutade som åtta totalt.

Foto: Yamaha SM Action - Mc Migliori Racing Team

Även Tim Edberg visade framfötterna under sitt deltagande i Mantova och kriga till sig en 10e plats i MX2-finalen, vilket ser bra ut inför EM-säsongen.

Olyckligt gick Honda föraren Tim Gajser omkull kraftigt i Mantova, många har säkert redan sätt filmen men man kan säga att han hoppade helt galet långt och högt i ett hopp som man knappt ska hoppa i och landade nästan i uppfarten på nästa hopp. Tim Gajser kommer tyvärr missa VM-premiären med frakturer i käken efter den hårda landningen.

Men en vecka kvar till nersläpp och i nästa vecka ska vi börja tippa årets VM-säsong, som vi hoppas ska bli en blågul succé naturligtvis med de talangfulla ungdomar vi har med där ute.

Reklam | MXSM

Kommentarer (4)

Fredric

Är det fortfarande rejäl prispott i Italienska mästerskapet?

Akademien

Nedsläpp i motocross, och startgrinden faller i ishockey?

Webmaster - Niklas

Sorry, har varit off en vecka och inte hunnit se vad Anders uppdaterat så körde bara på med egna tankar :)

Gringo

Samma info som Anders skrev för fyra dagar sedan?

Reklam | AGM Shop
Reklam | MXGP
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM