Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe

En poäng inför finalen

Inför SM-deltävlingen i Västerås så ledde Yamaha föraren Emelie Dahl med 5-6 poäng men lämnade Malma banan i Västerås med att bli nerpetad från den högsta tronen.

Emelie Dahl - Foto: Niklas Svensson

Vilken superhelg vi fick på Malma banan i Västerås. Kanon väder hela helgen och en bana som höll hög internationell klass hela helgen. Långa djupa spår och i vissa kurvor fanns det säkerligen runt 5-6 olika spår att välja.

Men den 3-faldige svenska mästarinnan Natalie Kane var något vassare denna helg. Eller så var det så enkelt att Emelie Dahl var något svagare denna helg.

Natalie Kane dubbelsegrade före Emelie Dahl (skymd i bakgrunden) - Foto: Niklas Svensson

Hur som helst, Natalie Kane dominerade lördagens final. Startkanonen Amanda Bergkvist tog starten men upp i ledning hade vi senare Emelie Dahl. Men hon hade inget att sätta emot när Kane kom och hon seglade iväg mot en segermarginal på över åtta sekunder. Kawasakiföraren Sandra Karlsson följde åt som trea efter hårt motstånd av Julie Dalgaard från Danmark.

I söndagens final var dock oturen framme för Sandra Karlsson, som på en andraplats kraschade på andra-tredje varvet och sköt axeln ur led. Amanda Bergkvist tog återigen starten och körde väldigt bra hela helgen med placeringarna sjua-sexa.

Sandra Karlsson - Foto: Niklas Svensson

Natalie Kane tog återigen kommandot i heatet och hade för en stund en bra lucka. Men denna gång vaknade Emelie till liv igen och började närma sig bakom men fick aldrig slagläge. Kane vann heatet med 1.2 sekunder före Dahl och tog därmed över ledningen totalt efter en dubbelseger i Västerås.

Inför finalen i Finspång så skiljer det nu endast en poäng mellan dom två. Så det är minst sagt uppbäddat för en thriller i Finspång. Ska Natalie Kane ta sitt fjärde raka SM-guld eller ska Emelie Dahl äntligen knipa sitt andra SM-guld efter fyra år från sitt första.

Startkanonen Amanda Bergkvist - Foto: Niklas Svensson

Kommentarer (5)

Everts

Bra Conny, håller helt med.

Conny

Tycker helt klart att Mx Girls ska köra tillsammans med J-SM och Sverigecupen. Det skulle dom ha gjort för flera år sen. Och SM ska köras på EN dag!!! Tidskval och 2 heat. Ingen jä.... sista chansen och sånt dravel. Hem och träna mer om du inte kvalar in!! Kör som resten av Europa!

Aaa

Tjejerna kör väll också stora sm lr? Ganska uppenbart att dom ska köra när det är stora sm då lr om det blir för stort glapp i mx2 ska vi flytta dom med då?

Göran H

Tyckte klassen var väldigt intressant och se värd när Elin Mann o Co vad med o drog. Men det är ju typ 10 år sen nu och klassen har tyvär inte utvecklats till de bättre. Svemo kommer aldrig våga men tycker de är dags att mxirls flyttas till juniorsm o swe-cup. Då blir de tre klasser på sm o tre klasser under jsm/swecup. Har inget emot tjejerna men ärligt så håller de inte sm status längre. De i toppen är duktiga men det är för stort glapp genom fältet än vad de varit tidigare.

Stefan 213

Inte ens då är mx girls spännande !!

Reklam | Forsell Motor
Reklam | MxInAction
Reklam | IDE Travel AB
Reklam | KTM