Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | Scott Sports AB
Reklam | FoxHead Europe

En kung och en märklig vinnare

Inte helt oväntat segrade storfavoriten Marvin Musquin vid Paris SX. Något mer oväntat vann en amerikan EM-SX i polska Gdansk.

Två finaler, två vinster. Med Ken Roczen i uppbyggnadsfas inför AMA SX samtidigt som Ryan Dungey har lagt handskarna på hyllan är det väl nästintill bara Eli Tomac som kan utmana Marvin Musquin. Och när nämnde Tomac inte medverkar, ja då är det nästan öppet mål för fransosen. Den gångna helgen blev han King of Bercy eller King of Paris, som man kanske säger nu. Cole Seely (4-3) blev totaltvåa medan Dean Wilson (3-3) blev trea. Jänkaren Jeremy Martin deltog bara andrafinalkvällen då han skadade handleden under träningen och vilade första tävlingsdagen.

Jänkaren Cole Martinez vann EM-deltävlingen i polska Gdansk. Jo, ni läste rätt. Har ingen aning om hur regelverket ser ut men att en amerikan får ställa upp i ett Europamästerskap är för mig en gåta. Fransmannen Boris Maillard blev tvåa.

Det har även korats två mästare. Den australiensiska SX-serien har nämligen avslutats och det i Jimboomba. Det blev en lerig tillställning där jänkaren Nicholas Schmidt vann finalen i stora klassen medan finalfemman Justin Brayton vann titeln. I lilla klassen segrade Jay Wilson, medan Jackson Richardson tog hem titeln.

Till sist lite personliga news. VM-meriterade Jeffrey Dewulf kommer 2018 att köra för Motorshop Desmet-KTM. Fokus kommer att vara på holländska och belgiska mästerskapet samt ADAC i Tyskland. Huruvida det blir framträdanden i VM åter står att se. I USA har äntligen James Stewart visat rörliga bilder. Han gör det på en Honda. Kanske får slå en signal till Rasmus Andersson å höra, han var tydligen på plats om mina uppgifter stämmer.

Foto: KTM/Ray Archer

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (7)

Lilla-Harrie

Säg hellre att SM är KM på knattebana

Tobbe

Då kan man ju säg att SM är VM,,,, ????

Anders Wallsten

Svar till Tune: Inte jag som håller i regelverket. Men herrarna på FIM verkar ha skolkat på geografilektionerna. Det vore med andra ord ok att låta Usain Bolt delta i EM, fast han är från Jamaica. Vad är skillnaden?

Marcus

Tack för svar, wallsten!

Tune

Fråga till Anders. Kör det inte en del amerikanare och australiensare i 250 EM?

Anders Wallsten

Svar till Marcus: Enkelt att svsra på. SM har varit ett öppet mästerskap precis som exempelvis holländska å belgiska. Om EM blir öppet är det ett VM.

Marcus

Så du tycker det är konstigt med utomeuropéer i ett Europamästerskap men du vill samtidigt att utländska förare ska kunna vinna ett svenskt mästerskap? Förklara gärna, Wallsten :)

Reklam | Forsell Motor
Reklam | AGM Shop
Reklam | KTM
Reklam | MXGP