Reklam | Scott Sports AB
Reklam | Duells AB
Reklam | FoxHead Europe
Reklam | Scott Sports AB

En av två vidare efter krasch – MXGP Lommel

Halva dagen är passerad här i Lommel, där VM & EM ska avgöras under denna helg och som prickat in den varmaste helgen på hela året.

Kaoset under första varvet i EMX250 sista chans där alla ville fram - Foto: Niklas Svensson

Sedan senaste uppdateringen har MX2 och MXGP varit ute och tränat. Anton Gole såg stark ut och han sa efter träningen att det kändes väldigt bra och att banan var väldigt fin än så länge. Gole satte 18e tid på träningen och strax är det dags för tidskval.

I MXGP-klassen dundrade Jeffrey Herlings till med dagens snabbaste tid och det hela tre sekunder snabbare än tvåan Kevin Strijbos och Tim Gajser. Italienaren Antonio Cairoli var fyra men det sägs att han ska ha en del problem med sin skadade handled så vi kanske inte får se den där fighten mellan Herlings och Cairoli som vi annars kunnat få se när det är mjukare underlag.

Anton Gole - Foto: Niklas Svensson

För svenskarnas del så hade vi Jonathan Bengtsson på en 24e plats och Filip Bengtsson på en 27e plats. Om man bortser från Herlings tid och upp till Strijbos tid så skiljer det drygt sex sekunder ner till 30e plats så det är ganska så jämnt och tight där ute.

I EMX125-klassen dundrade Elix Ruth till med en holeshot i sista chansen men gjorde sedan en otäck krasch i första platån. Han blev liggandes en liten stund men kunde för egen maskin ta sig in till depån igen och pappa Ruth har sade att han var okej efter smällen.

Filip Bengtsson - Foto: Niklas Svensson

Dessvärre fick vi ingen svensk vidare från sista chansen så till finalerna är det Filip Olsson, Arvid Lüning, Emil Jönrup och Axel Semb som får försvara de blågula färgerna.

I EMX250 hade vi kunnat få två svenskar vidare till final då både Rasmus Håkansson och Tim Edberg imponerade med två superstarka körningar i sista chansen. Dom båda gjorde dåliga starter och varvade som 18-20e där endast dom fyra första gick vidare.

Rasmus Håkansson - Foto: Niklas Svensson

Men dom vred ner huvudet och arbetade stenhårt där ute på banan och i värmen. Rasmus Håkansson tog sig upp till en andraplats i mål men tyvärr slutade resan för Tim Edberg när han kraschade i samband med att han skulle ta sig förbi och upp på en fjärdeplats. Lider med Tim efter den starka körningen upp genom fältet.

Så till kvällens första final har vi i EMX250-klassen Viking Lindström, Ken Bengtsson och Hampus Kahrle vidare till final.

Just nu är det en liten paus sedan drar det igång på allvar med tidskval och kvalheat för MX2 och MXGP klassen innan dagen sedan avslutas med första finalerna i EMX125 och EMX250.

Foto: Niklas Svensson

Det här blir kanske sista uppdateringen för dagen, ärligt talat är det för varmt och jag pallar inte att springa fram och tillbaka mellan mediacenter som ligger på andra sidan av depån/starten. Det är olidligt varmt och tar jag det inte lugnt snart så kommer man väll att tuppa av här i värmen som nu stigit över 35 grader.

Men om jag orkar senare ikväll så ska jag försöka få ut mer information. Men vill ni se filmer och bilder så klicka in och följ oss på Instagram och Facebook där vi lägger ut klipp från depån, banan och korta intervjuer med en del förare.

Reklam | Scott Sports AB

Kommentarer (3)

Bill Nilsson

EMX250 är ett riktigt getingbo! Den allra roligaste klassen att titta på och troligen finns många framtida utmanare till GP-VM just där. Jag tippar att Herlings blir frånåkt av Boisrame om 5-6 år!

Webmaster - Niklas

Denna resa tar jag helt ur egen ficka tyvärr.

Nyfiken

Grymt jobb du gör för alla mx älskar i Sverige Niklas. Jag är nyfiken på hur du finansierar en sån här resa som du gör. Är det att du blir inbjuden eller du får stå för allt själv? MVH nyfiken

Reklam | MXGP
Reklam | AGM Shop
Reklam | Forsell Motor
Reklam | KTM